Santtu

C.I.B, Pohj, FI, DK, EE, LV, NO MVA
Canmoy's Scandalmonger "Santtu"
s. 22.6.2001
rek. FIN33978/01
om. Jutta & Mervi Jakkila
kasv. Tiina Taulos
kennel Canmoy's, Klaukkala
Santtu KoiraNetissä
kuvagalleria
näyttelyarvosteluja
Korkeus: 41 cm
Paino: n. 10 kg
Polvet: 0/0
Silmät: ok, ylimääräisiä ripsiä(10/06),
PRA prcd: terve
Hampaat: 2 x P2 puuttuu alaleuasta
Agilityssa Medi-3
Santtu

Santtu on yksitoistavuotias musta keskikokoinen villakoirauros. Se on saavuttanut Pohjoismaiden, Suomen, Norjan, Tanskan, Eestin ja Latvian muotovalion arvot. Myös Kansainvälisen muotovalion titteli on hallussa. Santulta on tarkastettu ja silmät että polvet terveiksi todeten. Se on myös DNA-testattu PRA prcd:n varalta. Tulos oli A eli terve, joten Santtu ei kanna perinnöllisen verkkokalvonrappeuman geeniä.
Santulla on yksi pentue vuodelta 2002. Pentueen emä on multiCH Canmoy's Metropolitan. Neljästä pennusta kaksi oli ruskeita ja kaksi mustia. Kaikilla neljällä on vaihteleva määrä jälkeläisiä, eli Santtu on myös moninkertainen isoisä.

Santtu

Santtu päätyi meille siten, että Jennylle oli luvattu oma koira kunhan hän olisi kerännyt koiraa varten mm. kuukausirahoistaan tuhat markkaa. Jennyhän keräsi tuon summan jo seitsenvuotiaana kaikkien yllätykseksi. Eihän siinä muu auttanut kuin hommata se koira!
Roduista vaihtoehtoina oli bichon frisé ja kääpiövillis. Jenny halusi villiksen ja sitä etsittiin. Soitettiin sitten Tauloksen Tiinalle ja hänellä oli silloin vain keskarin pentuja, joten päätettiin sitten ottaa keskari. Santtu lensi Helsingistä Rovaniemelle jo seuraavalla viikolla eikä ollut edes kastellut boksiaan ja heti sisälle päästyään se alkoi leikkiä Toton kanssa! Santusta ei odotettu kummoista näyttelykoiraa, mutta hyvin se on silti pärjännyt. Jenny myi Santun Jutalle kesällä 2003, kun oli suuttunut sille. Omistajanvaihdoksesta tuli kuitenkin pysyvä.


Santtu

Santun kanssa harrastettiin näyttelyitä ja agilitya, mutta nyt se viettää eläkepäiviään ulkoilun, puruluiden mutustelun ja leikkien merkeissä. Lempileluja olisivat pallot, mutta todellinen PALLOHULLUUS estää niiden esilläpidon. Syöminen, lepääminen ja kaikki muu kun unohtuvan pallon kanssa puuhaillessa. Nuorempana sekä veteraanikehissäkin Santtu menestyi näyttelyissä mukavasti, joskaan se ei enää parin ensimmäisen vuoden jälkeen kehdannut aina esiintyä edukseen. Tästä huolimatta se oli Jutan luottokoira JH-kilpailuissa. Myöhemminkin Santtu toimi useilla eri esittäjillä JH-koirana omaan nahkeaan, mutta luotettavaan tyyliinsä. Agilityssa Santun kanssa noustiin aina korkeimpaan, eli 3-luokkaan. Lajista jouduttiin luopumaan Ouluun muuton jälkeen huonoksi muuttuneiden harjoittelumahdollisuuksien vuoksi. Toisinaan esteitä on käyty morjestamassa papan mielen virkistykseksi matalilla rimoilla.

Santtu

Fin mva
Canmoy's Piper
Fin mva
Canmoy's Modern Talk
Fin, S, Pl mva JMV-98
Canmoy's Backdoor
Kans,Fin,S,Dk mva EUV-94
Canmoy's Angel Talk
Fin mva
Westpriors Piping Hot
Aus mva
Marsden Leader o the Pack
Aus mva
Westpriors Lavender Leaf
Fin mva
Dechine Canmoy's Scandal
CH
Escandalo of Shikarah de Vanitonia
E ch
Caramar Step Aside Boys
All-About-Dreams of Shikarah's
Kans,Fin,S,Est mva
Canmoy's Review
Fin mva
Curlfinch Olender
Fin & S mva
Canmoy's Bet on Bambie