Jutta

Olen Jutta ja vastaan suurimmaksi osaksi tämän sivuston ylläpidosta. Nettisivujen toimivuuteen ja ylläpitoon liittyvät kommentit saa siis osoittaa minulle. Olen syntynyt heinäkuussa 1988 ja vietin lapsuuteni urheilun ja koirien parissa Rovaniemellä. Muutin kotikaupungistani Ouluun opintojen perässä syksyllä 2007. Pääsin muuttamaan takaisin rakkaaseen kotikaupunkiini keväällä 2013 opintojen päätyttyä. Enää ei ole muuttosuunnitelmia lähitulevaisuudelle. Koiristamme Justus ja Santtu asuvat minun luonani.

Jutta ja Santtu

Koiraharrastuksessa aktiivisimmillani olen tällä hetkellä näyttelyrintamalla, sillä Justuksella on parhaat kilpaluvuodet meneillään. Kiertelen koiran kanssa tai kehätoimitsijana parikymmentä näyttelyä vuodessa. Innostuksen mukaan treenaan Justuksen kanssa myös Tokoa, ja toivottavasti uusi aktivoituminen myös koerintamalla vielä koittaa. Santun kanssa harrastin aikoinaan agilitya 3-luokkaan saakka, mutta Ouluun muuttaminen katkaisi treenimahdollisuudet. Yhden harjoittelematta kisatun syyskauden jälkeen agility jäi taka-alalle odottelemaan seuraavaa koiraa. Nuorempana ehdoton lempilajini oli Junior handler ja seuraan näitä kilpailuja edelleen tiiviisti Jennyn ollessa vielä kilpailuiässä. Itse kilpailin täydet 8 vuotta ja viimeiset niistä varsin aktiivisesti ja hyvällä menestyksellä. Aikuisena olen ilokseni päässyt ohjaamaan nuoria handlerinalkuja ja tuomaroimaan muutamia epävirallisia kilpailujakin.

Jutta ja Justus

Olen myös nuoresta asti ollut kiinnostunut yhdistystoiminnasta, etenkin koirayhdistyksissä. Teinivuosinani kuuluin Lapin kennelpiirin nuorisojaostoon sekä paikallisen koirakerhon nuorisotoiminnan vetoporukkaan. Rotuyhdistyspuolella olen ollut jäsenenä sekä spanielikerhoissa, että Suomen villakoirakerhossa yli vuosikymmenen. Muutama vuosi vierähti myös Suomen villakoirakerhon Oulun paikallisosaston hallituksessa ja sihteerinä.
Trimmaan aikatauluni puitteissa spanieleita ja villakoiria, sekä muitakin rotuja taitojeni mukaan. Jos tarvitset trimmausapua Oulun seudulla tai Rovaniemellä, ota yhteyttä. Esitän myös mielelläni kaikenrotuisia koiria näyttelyissä, mikäli minulla vain on aikaa. Puhelinnumeron ja s-postiosoitteen löydät tästä.

käsinseisontaa Bulgariassa

Tärkein ja aikaa vievin harrastukseni oli pitkään telinevoimistelu, jota treenasin kuudesti viikossa 3 tuntia kerrallaan. Voimistelukisat ovatkin näyttelyiden ohella toinen syy, jonka vuoksi olen matkustellut ympäri Suomea. Tätä lajia harrastin 7 vuotta ja sitä ennen olin myös rytmisessä voimistelussa. Myöhemmin siirryin vähitellen valmentajan rooliin. Toinen pitkäaikainen urheiluharrastukseni on ratsastus. Sitä olen harrastanut enemmän ja vähemmän säännöllisesti viitisentoista vuotta. Tällä hetkellä ehdin tunnille harvakseltaan, vaikka tahtoisin kovasti ratsastaa enemmän. Talvisin luen harrastuksiini myös lumilautailun. Ouluun muutettuani aloitin ITF Taekwon-Don, jota myös Jouni on harrastanut vuosia. Nykyään minulla on tässä lajissa hallussani 2. danin musta vyö ja pääsin keväällä 2012 maajoukkueeseen.