Uutiset 2007

              uutiset 2005

              uutiset 2006

Yhteenveto Jennyn loppuvuoden JH-kilpailuista
näyttely: 23.-24.6. ROVANIEMI KV
tuomari: la Lena Stålhanske, su Saija Juutilainen
nuorempia ilmoittautunut:
kilpailukoira: la Milla-ess, su Pyry-tipsu
sijoitus: la 4., su -

näyttely: 1.7. KARJAA KV
tuomari: Susanna Rajala
nuorempia ilmoittautunut: 19
kilpailukoira: Pyry-tipsu
sijoitus: 5.

näyttely: 21.-22.7. PELLO KR
tuomari: Jaakko Sarmola
nuorempia ilmoittautunut: la 6, su 11
kilpailukoira: la Pyry-tipsu, su Milla-ess
sijoitus: la 1/1, su 2.
Jenny ja Pyry päivän parhaat Jenny ja Milla

näyttely: 18.8. HAUKIPUDAS ryhmis 3&9
tuomari: Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
nuorempia ilmoittautunut: 12
kilpailukoira: Pyry-tipsu
sijoitus: 1/2

näyttely: 6.-7.10. OULU KV
tuomari: Sara Nordin
nuorempia ilmoittautunut: 26
kilpailukoira: Milla-ess
sijoitus: 2.
Jenny ja Milla

näyttely: 20.-21.10. SEINÄJOKI KV
tuomari: Marja-Terttu Kallio
nuorempia ilmoittautunut: 17
kilpailukoira: Ässä-cockeri
sijoitus: 8 parhaan joukkoon
Jenny ja Ässä

näyttely: 27.-28.10. LAHTI KV
tuomari: la? su Vesa Toivanen
nuorempia ilmoittautunut: ??
kilpailukoira:la Pyry-tipsu, su Romppu-pomeranian
sijoitus: -

näyttely: 10.11. ROVANIEMI ryhmis 2&9
tuomari: Veli-Pekka Kumpumäki
nuorempia ilmoittautunut: 10
kilpailukoira: Milla-ess
sijoitus: 1/1

näyttely: 17.-18.11. JYVÄSKYLÄ KV
tuomari: su Mikael Nilsson, Norja
nuorempia ilmoittautunut: 29
kilpailukoira: Pyry-tipsu
sijoitus: 7 parhaan joukkoon

näyttely: 8.-9.12. KV HELSINKI, V-07
tuomari: la Anett Korpi
nuorempia ilmoittautunut: 43
kilpailukoira: Vellu-ess
sijoitus: 8 parhaan joukkoon


Muutosta ilmassa
Kevät ja kesä ovat olleet kiireistä aikaa ja siksi sivujen päivitys on ollut pitkään hyvin pienimuotoista. Jos olette sattuneet huomaamaan kuvista, perheeseemme on liittynyt uusi jäsen: englanninspringerspanieli narttu Candy (Twitters Cappuccino). Candyn tiedot löytyvät näin aluksi koiranetistä.
Muita muutoksia ovat tietenkin perheemme hajautuminen. Jutta muutti syksyn koittaessa Ouluun opiskelemaan ja Jonnan kämppäkaveriksi. Jenny ja Mervikin ovat muuttaneet nyt kaksin jäätyään pienempään asuntoon. Santtu asuu pääosin missä Juttakin, enimmäkseen siis Oulussa. Myös kissamme Osku on ollut aika ajoin Santun kaverina. Toto jäi Rovaniemelle ja sai kaitsettavakseen riehakkaan springerinalun, jolle se tosin pitää turhan löyhää kuria. Myös rottaneitien tuijottelu liittyi uudelleen vanhan herran harrastuksiin, kun häkki siirtyi Jennyn uuteen huoneeseen.


12-13.5 Oulu
Tuttuun Oulun äitienpäivä näyttelyyn lähdettiin kokoperheen voimin, koiriakin mukana oli Toto, Santtu, Pyry ja Raija wss. Lauantaina Toto kävi veteraaniluokassa pyörähtämässä saaden EH:n, arvostelussa kaikki kyllä oli erinomaista :). Junior handleriin Jenny osallistui jälleen Pyryn kanssa. Kilpailun tuomaroi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Jenny pääsi Pyryn kanssa viiden parhaan joukkoon 12 kilpailijasta. Viiden parhaan kesken koiria vaihdettiin, Jenny sai vaihtokoiraksi mukavan parsonrusselinterrieri-Netan. Kisa sujui ihan hyvin ja Jenny sijoittuikin Pyryn kanssa toiseksi!
Seuraavana päivänä koiramiehitys olikin hieman muuttunut. Toto ja Santtu olivat jo lähteneet kotiinpäin, Raija wss meni takaisin omistajalleen, ja Milla-enkku jäi Jennylle junnukoiraksi. Lämmin päivä alkoi Pyryn rotukehällä. Handlerina toimi tällä kertaa Jonna. Pyry sai ERI:n ja oli PU-4. Jonna ja Jenny saivat toimia handlereina Bendafeims-kasvattajaryhmässä joka oli toinen ROP-kasvattaja kilpailussa. Jenny kilpaili junnuissa Millan kanssa. Tuomari oli Petra Palukka ja kilpailijoita oli nuoremmissa myös sunnuntaina 12. Jenny ja Milla pääsivät viiden parhaan joukkoon. Viiden parhaan kesken vaihdettiin jälleen koiria. Tällä kertaa vaihtokoiraksi tuli borderterrieri joka oli oikein mukava esitettävä. Lopulta Jennyn ja Millan sijoitus oli jälleen toinen.

Jenny ja Milla


28-29.4 Lahti KV
Tälle näyttelymatkalle poppoo oli: Jonna, Jenny ja Pyry. Matka taitettiin jälleen tutusti junalla. Lahdessa meitä vastassa olikin Jennyn kummitäti Sirpa ja hänen tyttärensä Velma. He sitten kiltisti kyyditsivät meidät näyttelypaikalle. Lauantaina olikin vain junior handler kilpailu, johon Jenny osallistui Pyryn kanssa. Kilpailun tuomarina toimi Christian Geelmuyden Norjasta. Osallistujia oli nuorempien sarjassa 22, vanhempien 36. Kisa sujuikin varsin hyvin ja Jenny ja Pyry pääsivät viiden parhaan joukkoon. Tuomari ojensi meille lopulta punaisen ruusukkeen! Seuraavaksi seurasimme vanhempien kilpailua, jonka voitti Johanna Jykylä silkkiterrierin kanssa. Päivän paras -kilpailussa tuomari vaihdatti koiria. Sain hadlattavaksi todella reippaan silkkiterrieri Nikin. Vaihtokoiran tuomari halusi nähdä myös pyödällä esitettynä, jossa sitten tulikin vähän sählättyä :D. Lopulta tuomari sijoitti meidät toisiksi. Päivän parhaan tittelin sai siis ansaitusti Johanna.

Päivan Paras

Yövyimme Velman ja Sirpan luona ja sunnuntai aamuna lähdimme jälleen näyttelypaikalle. Sunnuntaina oli vuorossa junior handlerin sm-osakilpailu ja Pyryllä rotukehä. Ensiksi Pyry suuntasi rotukehään Jenny handlerin kanssa. Tuloksena ERI, valioluokalla Pyry ei kuitenkaan sijoittunut.
Junnuissa Jenny kilpaili jälleen jo hiukan väsyneen Pyryn kanssa. Kisa ei oikein onnistunut eikä sijoitustakaan tullut. Omien suoritusten jälkeen saimme rauhassa katsella muita kehiä ja Jonna pääsi myös kuvaamaan. Näyttelyn jälkeen lähdimmekin jo junalla takaisin Rovaniemelle.


24-25.3 Kemijärven ja Tampereen näyttelyt
Tuplanäyttelyviikonloppu starttasi Kemijärvellä 2 ja 5 ryhmien ryhmänäyttelystä. Jenny osallistui Pyryn kanssa JH-kilpailuun sijoittuen kolmanneksi. Jutta puolestaan teki ensimmäisen kehätoimitsijaharjoittelun, joka sujui mukavasti. Samana iltana Rovaniemellä pakkauduimme junaan mukanamme Pyry ja wss Aku. Matkamme kohti Tamperetta alkoi.
Aamulla saavuimme hyvissä ajoin (ennen kuutta) Tampereen asemalle. Siellä hilluimme hetkisen ja saimme vihdoin taksin, joka vei meidät Pirkkahallille. Tässä vaiheessa kello oli noin seitsemän ja hallin pihalla hyvinkin hiljaista. Tapasimme viileässä aamuilmassa myös Eijan afgaaneineen. Muitakin alkoi kertyä hallin ovien eteen, mutta parikymmenpäinen henkilökunta ovien sisäpuolella ei halunnut päästää ketään sisälle halliin. Ovien eteen muodostui tunnin aikana jo melkoinen jono palelevia ihmisiä. Henkilökunta kuitenkin kieltäytyi ankarasti päästämästä ketään edes tuulikaappiin lämmittelemään :(
Reilun tunnin palelemisen jälkeen pääsimme onneksi hallin lämpöön ja saimme vapaasti valita hyvän paikan tyhjien kehien reunoilta. Ensimmäisenä kehään pääsivät Jenny ja Pyry. Junior handlerin sm-osakilpailun tuomarina toimi Iso-Brittannialainen Lynn C. Rock. Kilpailuun osallistui erittäin paljon nuoria handlereita. Nuorempien ikäsarjassa kilpailijoita oli 25, vanhempien 71.
Yksittäisarvostelussa tuomari arvioi koiraa pöydällä ja pyysi tekemään kolmion ja edestakaisin. Sen jälkeen kilpailijajoukko karsittiin kymmeneen, Jenny ja Pyry olivat edelleen mukana kisassa... Tuomari pyysi tekemään vielä kaksi kertaa edestakaisin. Tämän jälkeen kilpailussa oli jäljellä enää viisi handleria. Lopulta Jenny sijoittui Pyryn kanssa viidenneksi :)
Myös Aku-walesi kävi pyörähtämässä kehässä. Tuomari Merja Järnstedtin makuun Aku oli liian laiha ja tarvitsisi enemmän massaa, laatumaininta olikin sitten H. Tämä oli meille sinänsä ihan sopiva juttu, sillä nyt ei tarvinnut jäädä odottelemaan PU-kehiä, vaan ehtisimme kolmen junaan. Tiukille kuitenkin meni ehtiminen, sillä taksin tulo kesti toivottoman kauan. Ennätimme kuitenki vaihtaa liput ja hypätä InterCityyn. Rovaniemellä olimmekin sitten jo samana iltana.


19.2 Toto täytti 10 vuotta! Onnittelut meidän aina vetreälle veteraanillemme.
Toto 10v


Santun Kansainvälisen muotovalion arvo on vihdoin vahvistettu FCI:ssä. Kunniakirja saapui Belgiasta helmikuun alussa palkiten vuoden odotuksen.


13-14.1 Kehätoimitsijakurssi
Jutta ja Jonna osallistuivat Rovaniemellä kehätoimitsijakurssille ja läpäisivät loppukokeen. Edessä on vielä kuusi harjoittelua, minkä jälkeen nämäkin tytöt voi nähdä (ja kuulla) kehässä pätevinä kehätoimitsijoina.


6-7.1 Kajaani KV
Kajaanin matka oli Jennyn syntymäpäivän kunniaksi tehty junnuilureissu. Miehitys matkalla oli seuraava: Jenny & Pyry-tiibetinspanieli, Simosen Janina & Mette-walesi sekä Äiti (kuski-kannustaja-apulainen..). Matkalle lähdettiin hyvin aikaisin loppiaisaamuna.
Aikainen herätys oli varsin kannattava, sillä kisa meni huikean hyvin. Kumpikin handlerimme pääsi jatkokierrokselle, jolta Jenny selvisi jatkoon vielä viiden parhaan joukkoon. Kamppailu sijoituksista piti sisällään australianterrierin esittämistä. Sekin sujui Jennyltä, ja hänet palkittiinkin nuorempien sarjan voittajana!
Päivän Paras -kisassa ikäryhmien voittajat saivat kokeilla miten villi karjalankarhukoira pysyy hallinnassa. Vanhempi kilpailija selvisi hiukkasen paremmin, joten Jennyn lopullinen sijoitus oli 1/2. Onnea voittajalle!
Sunnuntain menestys SM-osarissa oli myöskin loistavaa. Nyt sekä Jenny että Janina pääsivät viiden sijoitettavan joukkoon. Lopulta Jenny sijoitettiin kolmanneksi ja Janina kuulutettiin ikäryhmän voittajaksi ensimmäistä kertaa kisaurallaan!
Janinan lopullinen sijoitus oli 1/2, vaikka vaihtokoiraksi saadun lhasa apson esittämien sujuikin ihan kelvollisesti. Onnittelut Janinalle hienosta menestyksestä :)