Uutiset 2008

              uutiset 2005

              uutiset 2006

              uutiset 2007

26.12. Match Show Rovaniemi
Rovaniemen käyttökoirat ry järjesti tapaninpäivänä mätsärin vastikään käyttöön otetussa talviharjoitteluhallissaan. Jutta ja Jenny osallistivat junior -ja senior handleriin, sekä koirat omiin luokkiinsa. Justus kilpaili pennuissa ja Candy isoissa aikuisissa. Mukana oli myös Jutan "appivanhempien" australianterrieri Vikke, 4kk. Vikke oli ensmmäsessä mätsärissään ja avasikin kisauransa hienosti saamalla pennuissa punaisen nauhan. Justus oli seuraavassa parissa, eikö käytös ollut lainkaan totutulla tasolla ja muutaman metrin välimatka Candysta tuntui olevan kestämätön. Vänkäämisestä ja vinkumisesta palkinnoksi tulikin sininen nauha.

Justus

Justus

Sinisen nauhan saaneissa pennuissa Justus sijoittui toiseksi. Vikke kunnostautui punaisen saaneissa voittaen luokan. Tässä vaiheessa oli JH-kisan vuoro. Jenny ja Candy voittivat 7 osanottajan kilpailun muutamien koiranvaihtojen jälkeen. Pian Candy pääsikin isojen aikuisten kisaan. Omassa parissa tuli sininen nauha ja sinisten kehässä 2. sija. Seuraavana vuorossa oli senior handler -kilpailu, jossa oli 6 osallistujaa. Myös tässä kisassa koria vaihdeltiin ja Jutta ja Justus tulivat toisiksi. Päivä huipentui Best in Show:un, jossa Vikke sijoittui kokemattomasta esiintymisestään huolimatta hienosti toiseksi!

Candy

Vikke


13-14.12. Voittaja 2008 KV, Helsinki
Voittajanäyttelyn ihastusttavaa tunnelmaa lähdettiin meidän perheessä seuraamaan poppoolla Jenny, äiti, Jutta ja kepo-Jouni (=Jutan poikaystävä). Koirista mukana oli Justus, Candy ja Santtu. Messarissa meillä oli pitkästä aikaa koira rotukehässä. Justus pääsi nyt 9 kk.n ikäisenä ensimmäistä kertaa junioriluokkaan. Welssit arvosteli norjalainen Per Iversen. Justus sai laatumaininnan erittäin hyvä, kuten myös heti peesissä arvosteltu Rudi-veli. Kovatasoisessa luokassa eh:lla ei kilpailtu sijoituksista, mutta ensimmäisestä virallisten näyttelyluokkien koitoksesta jäi hyvä mieli.Tässäpä arvostelu:
9 m gammal, en ung trevlig hane, som är under utväckling. Bra huvud för åldern. Önskar lite längre hals. Bra frånt. Bra kropp för åldern. Önskar lite mer bakbens vinklar. Bra rörelser. Får komma igen när han är mer utvecklad.
Suom. 9 kk vanha, nuori ilonen uros, joka vielä kesken kehityksensä. Hyvä pää ikäiselleen. Toivoisin hieman pidemmän kaulan. Hyvä etuosa. Hyvä runko ikäisekseen. Toivoisin hieman enemmän takakulmauksia. Hyvät liikkeet. Saa tulla takaisin kun hän on kehittyneempi.

Justus oli mukana myös Twitters-kasvattajaryhmässä aikuisten narttujen rinnalla. Ryhmä sai kunniapalkinnon ja sjoittui toiseksi.

Justus

Twitters-kasvattajaryhmä

Jenny kilpaili vuoden viimeisessä junior handler SM-osakilpailussa ess Mimmin kanssa. Nuorempien ikäryhmässä oli 37 kilpailijaa ja tuomarina toimi Satu Ahtinen. Kilpailu sujui hienosti tuoden paikan viiden parhaan joukkoon. Sijoitukset jaettiin myöhemmin iltapäivällä isossa kehässä. Tässä välissä Jenny ehti auttaa welssikesällä ja viedä Mimmin rotukehään, missä tulos oli peräti ROP-veteraani.
Isossa kehässä tunnelma oli huikea ja Mimmikin jaksoi vielä pitkän päivän lopulla juosta. Kisasta heltisi lopulta kolmas sija!

Jenny arvostelussa

Jenny & Mimmi


3.11. Kajaani ryhmis FCI 7/8 ja 9
Jutta kävi Kajaanissa ystävänsä kyydillä mukanaan Justus ja Nuca. Ensimmäisenä kehässä esiintyi Nuca, joka pääsi nyt viimeistä kertaa nuorten luokkaan. Tuomarina villiksillä oli puolalainen Adam Ostrowski ja Nuca oli ainoa uros rodussaan. Arvostelu oli hyvä ja eri napsahti. Samalla myös toinen serti, PU1 ja lopulta VSP! Justuksen tuomarina toimi Marjo Jaakkola ja tällä kertaa pentuluokkaan oli ilmoitettu 3 urosta. Justus esiintyi todella hienosti, mutta jäi luokassa kolmanneksi. Vain ensimmäinen sai kunniapalkinnon. Tuomari perusteli valintaansa sillä, että olisi toivonut etu- ja takakulmauksien välille parempaa tasapainoa. Arvostelu kuului näin:
Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvät rungon mittasuhteet. Etuosa saisi olla selvemmin kulmautunut. Ikäisekseen riittävä runko. Hyvin kulmautunut runko, sopiva luusto. Liikkuu kohtalaisella askelpituudella, melko tiiviisti edestä. Hyvä luonne.


25.10. Seinäjoki KV
Seinäjoen matkaa varten pakkasimme Oulussa pikkuiseen bemariin neljä koiraa ja kolme ihmistä. Seurueeseen kuuluivat Jutta, Jenny, Justus, Santtu, Nuca, sekä matkaseurana Lea ja Tähti-tolleri. Liikkeelle lähdettiin puoli neljältä aamulla, sillä aikataulut väittivät ikäväksemme että paikalla tulee olla jo klo 8. Matka sujui kuitenkin hyvin ja ehdimme Seinäjoelle ilman suurempaa kiirettä. Tähti oli ensimmäisenä kehässä esiintyen pentuluokassa. Sijoitus oli kolmas eikä kunniapalkintoa tullut, mutta Lea oli iloinen onnistuneesta esiintymisestä. Justuksen vuoro koitti myös pian. Se esiintyi ainoana welssipentuna ja saatuaan kp:n oli myös automaattisesti ROP-Pentu. Slovenieleinen tuomari Blaz Kavcic sanoi Justuksesta seruraavaa:
Excellent type, good size, very nice temperament. Correct head, body is still developing. Good front and hind angulation. Movement correct, not yet comletely fluent behind. Very promising.
Jenny kilpaili Nucan kanssa junnuissa. Tuomarina toimi tanskalainen Birgitte Gothen ja nuorempiin oli ilmoittautunut 24 kilpailijaa. Jenny ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa, mutta se riitti kuitenkin valintaan yhdeksän parhaan joukkoon. Kuten kaikki voivat tästä kertomuksesta päätellä, Santtu oli mukana vain turistina, koska kotiin ei jäänyt ketään sen hoitajaksi.

Jenny ja Nuca  Justus


19.10. Spanieliliiton erikoisnäyttely Hyvinkäällä
Matkustimme junalla Hyvinkäälle poppoolla Jenny, Jutta, Justus ja Candy. Näyttelypaikalla päivä käynnistyi welssipennuilla. Justus ja sen veli Rudi olivat ainoat ilmoittautuneet urospennut. Tuomarina toimi brittiläinen Gareth Lawler. Rudi vei kehittyneempänä voiton kotiin, mutta myös Justus palkittiin kunniapalkinnolla, eli kumpikin oli tuomarin mieleen. Seuraavassa arvostelu:
Substantial young male. Masculine head, kind expression. Reasonable angulation. Good body and depth for age. Stylish mover.

Justus

Justus

Ennen Jennyn JH-kilpailua oli monta tuntia aikaa, joten seurailimme kummankin springerirodun kehiä. Jutta auttoi welssikehässä esittämällä Rudin "veljen" Akin avoimessa luokassa ja Justuksen siskopuolen Sissin paras narttu -kehässä. Jenny puolestaan esitti Candyn äidin Mimmin enkuissa hienosti valioluokassa eri 2:ksi. Pian alkoi myös junior handler -kisa, jonka tuomaroi alankomaalainen Carla Snels. Kilpailu käytiin melko lyhyellä kaavalla, mutta tuomari tuntui osaavan asiansa. Nuorempien sarja vedettiin läpi vajaassa vartissa ja Jenny valittiin voittajaksi. Myös vanhempien ikäsarja käytiin rivakasti, joten pian koittikin kilpailu päivän parhaan JH:n tittelistä. Jennyä ja Candya vastaan asettui cairnterrieriä esittänyt Lotta Gustavsson. Koiria vaihdettiin, joten Jennyn kokemuksesta cairnien kanssa oli todella hyötyä. Jenny ja Candy selviytyivätkin voittajiksi! Palkintona erkkarin JH 1/1 sai muun muassa hienon Anett's Trophy -kiertopalkinnon.

JH päivän parhaat


28.9. Match Show Rovaniemellä
Pikainen pyörähdys mätsärissä toi seuraavanlaiset tulokset: Jenny ja Candy selvisivät junnuissa vajaasta kymmenestä kilpailijaparista voittajiksi. Santtu toimi jh-koirana Katariina Kauppilalle ja he sijoittuivat viidensiksi. Justus oli punaisen nauhan saaneissa pennuissa mukana aina neljän parhaan joukkoon, mutta jäi täpärästi kolmen palkitun ulkopuolelle.

Jenny & Candy JH1

Kata ja Santtu JH5  Justus


20.9. Kaikkien rotujen epävirallinen pentunäyttely Siikajoella
Oulusta katsoen todella lähellä, Ruukin hevoskeskuksessa, Raahen koirakerho järjesti ev. pentunäyttelyn kaikille roduille. Justuksen koitos alkoi jo aamulla kymmeneltä, joten ajomatkalle lädettiin ennen puoli yhdeksää. Kehä kuitenkin myöhästyi hieman. Jutan ja Justuksen lisäksi kyydissä oli Pirisen Saana, sekä jh-koirana Santtu. Welssejä oli vain yksi ainokainen, mutta Justus edusti rotuaan mallikkaasti saaden kunniapalkinnon ja ollen näin rotunsa paras. Tuomarina oli Katja Korhonen ja arvostelu oli seuraavanlainen:
6 kk vanha. Oikeat mittasuhteet omaava urospentu, jolla hyvä miellyttäväilmeinen pää. Hyvät korvat, kaunis kaula. Ikäisekseen hyvä eturinta. Hyvä lanne ja lantio. Hyvä häntä. Saisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Hyvät takakulmaukset. Hyvä raajaluusto. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä ja takaa, erinomaisella askelpituudella sivusta. Reipas luonne.
Seuraavaksi odotteltiin junnukehän ja ryhmäkilpailuiden alkua. Tässä välissä ehdimme käydä tutustumassa Santun tyttärentyttären Mellun pentuihin. Viiden pennun katraasta on vielä kaksi reipasta mustaa keskaripoikaa vailla hyvää kotia. Suloiset pörröpalleroiset olivat todella ihmisystävällisiä ja uteliaita kuten myös emänsäkin. Pennuista kiinnostuneet voivat selata tätä sivua alemmas nähdäkseen pentueen tiedot.
Iltapäivän puolella saimme odotella jh-kisan alkua luultua kauemmin. Kilpailu alkoi viimein Marjo Järventölän tuomaroimana. Saana ja Santtu osallitsuivat 14-17 v ikäluokaan, jossa oli 9 kilpailijaa. Suoritus oli onnistunut ja se riitti tällä kertaa viidennelle sijalle! Sitten odotettiinkin ikuisuus ryhmäkilpailujen alkua. Ne saatiin startattua yli kaksi tuntia aikataulusta jäljessä ja 8-ryhmähän oli kolmanneksi viimeisenä. Kello siis lähenteli jo viittä kun pääsiämme vihdoin Justuksen kanssa isoon kehään. Ryhmäkilpailuun oli selvinnyt edustaja 14 rodusta. Justuksella riitti vielä hyvin virtaa juoksemiseen, mutta seisomista sai jo ladata normaalia runsaammilla makupaloilla. Ei mennyt näyttelypaikalla viruminen hukkaan, sillä Justus palkittiin ryhmän 3. kauneinpana pentuna!!

Justus juoksee ryhmäkehään

Justus RYP3


14.9. Match Show Oulussa
Justus kävi taas harjoittelemassa kehäkäyttäytymistä, tällä kertaa Oulun koiraharrastajien klubin järjestämässä hyväntekeväisyysmätsärissä. Justus osallistui isoihin pentuihin joissa oli parisenkymmentä koiraa. Tuomarina oli Asta Uusi-Illikainen, joka antoi Justukselle alkuun punaisen nauhan. Punaisten kehässä Justus sijoittui hienosti kolmanneksi! Esiintymisessä positiivista oli ehdottomasti liikkuminen. Tutkittaessa seisominen meni melko veteläksi, joten sitä tulee vielä treenata kohti viikon päästä koittavaa pentunäyttelyä.


6-7.9.Kaikkien rotujen syysnäyttely Helsingissä
Jenny, Jutta ja Candy matkasivat Helsingin syysnäyttelyyn tutusti yöjunalla. Pasilan asemalla "majoittajamme" Malla tuli vastaan ja menimme yhtä matkaan näyttelypaikalle. Päivä alkoi welssikehällä, jossa Jutta esitti Aki-herran avoimessa luokassa. Tulos oli eh2 ja Aki esiintyi kokemukseensa nähden hyvin. Autoimme myös Twitters-welssien esittämisessä (Justuksen ja Candyn kasvattaja). Jutta vei narttuihin Justuksen äidin ja Jenny tämän tyttären Sissin. Tulokseksi Siirille (Justuksen äippä) VAL eri1 PN3 ja Sissille KÄY eri3.


Jenny & Mimmi

Jenny & Mimmi jh2

Sitten siirryttiin Junior Handler kehän laidalle. Kilpailun tuomarina toimi Salla vuokila. Jenny kilpaili Candyn emän, Mimmin kanssa. Nuoremmissa oli 15 kilpailijaa, joista ensimmäisen vaiheen jälkeen jatkoon poimittiin 7. Kun viisi sijoitettavaa oli jäljellä, oli Jenny edelleen mukana. Lopulta sijat 1 ja 2 olivat ainoat jakamatta, ja jäljellä olleet Jenny ja Hilde vaihtoivat koiria. Voittajaksi tuomari valitsi Hilden, Jennylle päätyi siis hienosti kakkoseksi!
Iltaa vietimme mukavasti tutustuen Justuksen veljeen Rudiin, tämän kämppikseen Aki-welssiin sekä tietenkin niiden perheenseen. Alla olevista kuvista vasen on Rudista ja oikeanpuoleinen Akista.

Rudi  Aki


Sunnuntaina näyttelypaikalle ei ollut mitään kiirettä, ja jh-kisa siirtyi vieläpä lähes tunnilla. Tuomari Ann-Christin Johansson Ruotsista olikin joutunut yllättäen tuuraamaan tiibetinspanielikehälle. Nuoremmissa oli tällä kertaa 13 kilpailijaa. Jennyn kisakoirana oli Candy, ja he selvisivät viiden parhaan joukkoon. Tuomari teetti vielä L-kuvion, joka sujui Jennyltä hyvin. Sijoitus oli viides, ja tuomari perusteli sitä koiran seisottamisella "väärin" päin, eli oikea kylki tuomariin. Ruotsissa tästä asiasta ollaan ilmeisesti kovin tarkkoja.
Suuntasimme heti päiväjunaan, jossa nukutti kuitenkin melko makeasti (varsinkin Candylla). Ikävä kyllä meillä oli käytössämme vain kaksi istumapaikkaa kolmelle nukkujalle. Hieman ahdasta oli :)

Jenny ja Candy

Jenny ja Candy


30.8. Taipumuskokeet Rovaniemellä
Candy läpäisi spanielien taipumuskokeen hyväksytysti! Tuomarina toimi Risto Janné ja Candya ohjasi Jenny.
Candy


23-24.8. Hämeenlinna KV
Matka Hämeenlinnaan taittui pe-la välisenä yönä junalla istumapaikoilla. Miehitys oli seuraava: Jutta, Jenny, Candy sekä uusi tuttavuus Ruuti -pk mäyräkoira. Ohjelmassa oli JH-kilpailu kumpanakin päivänä ja sunnuntaina Ruutin rotukehä. Lauantaiaamuna siirryimme asemalta näyttelypaikalle bussilla. Muutaman tunnin odottelun jälkeen junnukisa alkoi Laura Kukkolan tuomaroimana. Nuorempien sarjassa oli 18 osallistujaa. Jatkoon poimittiin ensi 10, Jenny näiden joukossa. Sitten karsittiin joukkoa viiteen ja koiria vaihdettiin. Jenny sai esitettäväkseen mustan keskarin Nemon. Homma sujui hyvin ja viimein Jenny ja Candy sijoitettiin toisiksi! Voittokin oli kuulemma erittäin lähellä.
edes-takaisin
Sunnuntaina kävelimme näyttelypaikalle läheiseltä yöpaikaltamme hyvin levänneinä. Pitkäkarvaiset mäyräkoirat alkoivat juuri samoihin aikoihin jh:n kanssa. Jutta vei siis Ruutia ja Jenny kisaili Candyn kanssa. Käyttöluokassa ainoana esiintynyt Ruuti sai Tamas Jakkelilta erinomaisen. Paras uros -luokassa sijoitusta ei kuitenkaan tullut ja valioitumisserti jäi saamatta. Samalla Laura Lehdistö valitsi 10-13 vuotiaiden ikäryhmän parhaimmistoa SM-osakilpailun kymmenen osallistujan joukosta. Jennyn sijoitus oli jälleen toinen voiton mennessä lauantain tapaan ystävälleen Hildelle. Jouduimme lähtemään juuri ennen ryhmäkehien alkua, mutta viikonloppu oli kuitenkin erittäin mukava. Sää suosi ja oli riittävästi aikaa seurata kehiä ja rupatella kavereiden kanssa.
JH päivän parhaat


20.8. Match Show Oulussa
Vastikään toimintaan herännyt Pohjois-pohjanmaan kennelpiirin nuorisojaosto järjesti keskiviikko-iltana Mätsärin Oulussa. osallistujia kertyi viitisenkymmentä. Pirisen Saana osallistui Santulla JH-kisaan ja he selviytyivät voittajiksi viiden kilpailijan joukosta. Jutta osallistui Santun kanssa senior handleriin sijoittuen toiseksi kuuden kisaajan seasta. Tuomarina näissä toimi Petra Palukka.

Jutta & Santtu sh 2  Saana & Santtu jh 1
Justus harjoitteli jälleen kehäkäyttäytymistä pentujen luokassa, jossa tuomarina toimi Inkku Mustonen. Paristaan Justus sai punaisen nauhan, mutta huomautuksen leikkaamattomista kynsistä. Esiintyminen sujui kuitenkin melko mallikkaasti. Punaisen saaneissa pennuissa Justus sijoittui mukavasti neljänneksi.

Justus  Justus


9.8. Tornio KV
Lapin mittakaavassa "tuossa lähellä" 130 kilometrin järjestettiin inttinäyttely. Lauantaina oli vuorossa sekä JH-kilpailu, että 8-ryhmä, joten lähdimme aamulla ajelemaan Rovaniemeltä kohti Torniota. Mukana oli Väiski-wss, Candy sekä handlereina Jutta ja Jenny. Springerit arvosteli irlantilainen Michael McCarthy. Candy oli vuorossa ensin ja sai junioriluokasta tutun eh:n. Kilpailuluokassa oli viisi koiraa, joista Candy sijoittui neljänneksi. Väiski sai myöskin eh:n esiinnyttyään ainoana käyttöluokassa.
Junior handlerit arvosteli Mari Sipola. Nuoremmissa Jenny ja Simosen Janina kävivät kovan kilpailun ikäryhmän voitosta. Pitkän mietinnän jälkeen tuomari osoitti Candyn kanssa kilpailleen Jennyn voittajaksi. Päivän parhaan jh:n valinnassa vastaan tuli vanhemmat voittanut Laura Pannimaa silkkiterrierin kanssa. Tätä tuomari ei niin kauaa pohtinut, vaan julisti Jennyn voittajaksi ilman koiranvaihtoja tai muutakaan erikoista.
JH päivän parhaat


7.8 Mustia keskikokoisen villakoiran pentuja
Äitimme kasvatti Betty's Mail Melody on synnyttänyt kolme viikkoa sitten neljä mustaa urosta ja yhden nartun. Muutama pentu on yhä vailla rakastavaa kotia. Pennuista voi kysyä emän omistajalta.

Pentueen sukutaulu
FIN MVA
CRUSEA'S HARD-CORE
S MVA
SENORIO OF SHIKARAH'S
AM CH
ALYNDEE KIYARA GIANNI VERSACE
E CH
YO SOY ESA OF SHIKARAH'S
S MVA
CRUSEA'S BURLY BOZIKA
KANS, N, S MVA
CLAUDIVANS I'M YOUR MAN
PILONAS SUPER CINDERELLA
BETTY'S MAIL MELODY KANS, FIN, N, S MVA
CANMOY'S S'IL VOUS PLAIT
FIN MVA
RUSCH MIX FAURIE-DE-SOUCHARD
FIN MVA
CANMOY'S SEXPRESS
CANMOY'S MYTH KANS,POHJ,FIN,DK,EST,LV,N MVA
CANMOY'S SCANDALMONGER
KANS,FIN,DK,PRT,S MVA MV-01 PMV-00-01 V-01
CANMOY'S METROPOLITAN


2-3.8. Agility ja Match Show -viikonloppu Rovaniemellä
Viikonloppuna Rovaniemen Käyttökoirat järjesti kaksi mätsäriä, neljä virallista agilitykilpailua sekä epävirallisen joukkuepiirinmestaruuskilpailun agilityssa. Meidän perheestämme Jutta ja Santtu häärivät esteradoilla, kun taas Jenny totutti Justusta kehähommiin osallistuen siinä sivussa JH-kisoihin. Kaikki tapahtumat olivat samalla kentällä.

Lauantai:
Justus debytoi match show:ssa erinomaisesti. Esiintyminen sujui kuin vanhalla konkarilla ja tuloksena oli paria vastaan punainen nauha ja vielä punaisen saaneiden pentujen voitto! Jenny osallistui Candyn kanssa junior handleriin ja selviytyi voittajaksi 8 handlerin joukosta. Tällä välin Jutta ja Santtu starttasivat medi 3-luokan agilityradalle. Rata meni todella hyvin muutamaa turhan pitkää kaarrosta lukuun ottamatta. Tästä palkintona olikin tähän mennessä paras tulos kolmosissa, puhdas rata ja yliaikaa "vain" 3,56 sekuntia. Sillä selvittiin jopa neljännelle sijalle eikä aika suinkaan ollut kisan hitain.
Samaan aikaan kun Jutta tutustui seuraavaan rataan, Justus pokkasi BIS 2 -sijoituksen mätsärin puolella! Kehään vilkuilu rataantutustumisen aikana kostautui Jutalle epävarmana ohjauksena ja ensimmäisen virheen jälkeen tuli toinen, jolloin Santtu päätyi väärälle esteelle jääden ilman tulosta. Rata oli tuota synkkää hetkeä lukuun ottamatta sujuva ja kohtalaisen nopeakin. Santtu ja Jutta edustivat isäntäseuraa epävirallisessa joukkue PM-kisassa, jonka kilpailijat saivat olla mistä tahansa tasoluokasta. Santtu jaksoi hienosti vielä päivän kolmannen, hyvin pitkän ja suoralinjaisen agilityradan. Tuloksena oli upea nolla yli 13 sekunnin ihanneajan alituksella. Valitettavasti Ragit-medijoukkue ei saanut vaadittavia kolmea tulosta, joten PM-mitali jäi ottamatta.

Sunnuntai:
Heti aamulla saattoi todeta että Santulla oli lihaksisto jumissa edellisillan venyttelystä huolimatta. Mitään huippuvauhtia ei siis ollut luvassa ja irtaantuminen oli lauantaita huonompaa. Ensimmäiseltä, hyvin kimurantilta agilityradalta tuli yksi kielto ja yliaikaa; yhteistulos 19,43 ja kuudes sija. Justus aloitti mätsärissä mukavasti saaden punaisen nauhan. Punaisen saaneiden pentujen kehässä keskittymisen vei takana ollut englanninspringeripentu, eikä kehäkäyttäytymisestä ollut enää tietoakaan. Sijoitusta ei siis tullut. Jenny kuitenkin korjasi päivän saldoa voittamalla junnut Toton kanssa kymmenen kilpailijan joukosta.
Viimeisenä viikonlopun ohjelmassa oli hyppyrata, jolle valmistautuessa Santtu oli jo selvästi turhan väsynyt. Mukavaahan radalla oli, mutta vauhti ei millään riittänyt. Aikaa tuhrautui vielä väärin aloitetun pujottelun korjaamiseen, joten yliaikaa kertyi reilut 23 sekuntia. Tuon kiellon kanssa yhteistulos painui 28,25:een eikä sijoitusta näin ollen jaettu. Tähän harmittavaan virheeseen kaatui siten myös mahdollinen kerhonmestaruutemme, sillä kerhon muutkaan medikolmoset eivät saaneet kahta hyväksyttävää tulosta sunnuntailta.

JH-1  Santtu
Justus  JH-1


26-27.7. JH-kisat Pori KV ja Turku KR
Jenny pyörähti kesälomareissun lomassa junnukisoissa Porissa ja Turussa. Lauantaina Porin KV näyttelyn SM-osakilpailussa tuomarina toimi Viviane de Cuyper-Boesmans Belgiasta. Jenny ja Candy eivät päässeet palkinnoille. Osasyynä voi olla että Jenny väärin ymmärrettyään juoksi pyydetyn ympyrän sijasta kolmion. Väitti vieläpä ymmärtävänsä englantia ;)
Tästähän ei toki lannistuttu, sillä sunnuntaina Turun elonäyttelyssä Raisiossa oli korjauksen paikka. Tuomarina toimi Satu Maunu, joka vaihdattikin mukavasti koiria ja testasi kilpailijoita kisan mittaan. Jenny ja Candy voittivat nuorempien ikäsarjan! Päivän paras -kilpailussa vastaan tuli Lotta Granström, joka suoriutui paremmin vaihtokoirana saadun nuoren tiibetinterrierin kanssa. Jennyn ja Candyn lopullinen sijoitus oli siis 1/2.

Päivän parhaat


19.7. Ylivieska KV
Jenny kävi päiväreissun JH-kisoissa Simosten kyydissä. Oulusta poimittiin mukaan kisakoiraksi Nuca-villis. Kilpailu oli SM-osakilpailu ja sen tuomaroi Ilpo Ojala. Nuorempien ikäsarjassa oli 13 osallistujaa. Jenny ja Janina pääsivät molemmat 7 joukkoon ja Jenny sijoittui lopulta mukavasti neljänneksi.


12-13.7. Oulu KV ja KR
Oulussa oli tuplanäyttely, kansainvälinen ja kansallinen näyttely peräkkäisinä päivinä. Jenny osallistui kummassakin näyttelyssa junior handleriin sekä esitti Pyryn rotuarvosteluissa, Jutta puolestaan vei Nucaa näyttelykehässä. Lauantai oli pienestä sateen uhasta huolimatta aurinkoinen. Ikävä kyllä näyttelypaikkana toimivan raviradan keskusnurmikko oli todella vetinen edellispäivien sateiden vuoksi. Jenny pääsi heti aamulla SM-osariin Pyryn kanssa, mutta menestystä ei tällä kertaa tullut. Pian oli Nucan arvostelun vuoro, ja se saikin nuorten luokan ainoana koirana erin. Paras uros -kisassa sijoitus oli 4. ja lisäksi tuli varaserti. Päivän päätti Pyryn keh� josta tulokseksi j�i valioluokasta eri/4.
Sunnuntaina s�� olikin sitten hyvin oikuttelevaa. Aamun pouta rohkaisi j�tt�m��n teltan autoon. Pyry ehti py�r�ht��� keh�ss� kuivana tuloksena val eri/4 PU4. Nucakin ehdittiin hyvin kunnostaa, mutta sade v�ijyi koko arvostelun ajan. Mutaisessa keh�ss� liikkuminen ei juuri sit� innostanut, mutta taas tuli eri ja pu kisassa noustiin kolmansiksi. Valitettavasi varasertirivi jatkoi venymist��n, jo viides vaaleansininen ruusuke... Juuri kun villisurokset saatiin p��t�kseen alkoi kunnon kaatosade. Junnukeh�� varten p��simme onneksi siirtym��n mutavellist� kuivemmalle kaviouralle. Nuca liikkui hienosti hiekkapohjalla, joten Jenny otti sen kisakoirakseen. Valinta ei mennyt pieleen; tiukan kisan ja parin koiranvaihdon j�lkeen Jennyn sijoitus oli 2.!

Jenny & Nuca


Santtu 7 vuotta
Santerin synttäripäivälle sattui ukkosen säestämä näyttely, joten juhliminen hieman unohtui. Ikävuosi siis vaihtui 22. kesäkuuta. Vetskuikää odotellen...

Santtu 7v


21-22.6. Rovaniemi KV juhannusnäyttely
Perinteinen juhannusnäyttely järjestettiin vuosikausiin ensimmäisen kerran ulkona. Näyttelypaikkana toimi Napapiirin messualue, mikä toi opittuihin talkootottumuksiin hieman muutosta. Muutenkin oli erikoista, että tänä vuonna perheestämme vain Jutta ja Jenny talkoilivat: rakentamisen lisäksi Jenny toimi lähettinä, Jutta lauantaina palkintojenjaossa ja sunnuntaina kehätoimitsijana. Viikonlopulle sattui hyvin oikukas sää. Suurimman osan kummastakin näyttelypäivästä sai viettää varsin lämpimästi, mutta sadekuurot päättivät kummankin päivän. Ja kun vettä ja rakeita tuli, satoi kyllä perusteellisesti!
Lauantaina keskityimme sprinkkukehään, jonka tuomarina toimi Kirsi Nieminen. Jutta esitti Väiskin avoimessa luokassa, josta jälleen eh, mutta mukavasti toinen sija. Jonna vei Akun valioluokkaaan ja tulos oli jälleen puhjenneen ujostelun vuoksi h. Candy esiintyi Jennyn kanssa junioriluokan ainoana narttuna ja sai arvosanakseen eh1. Kaikilla koirilla oli kuitenkin varsin hyvät arvostelut. Jutta kävi samaisessa kehässä myös Saarentauksen Mirkan flatin, Rasmuksen kanssa. Tulos oli myöskin eh. Jenny kilpaili JH-kisansa Candyn kanssa sijoittuen Jari Laakson arvioimana toiseksi.
Sunnuntaina oltiinkin sitten pääasiassa töissä, mutta Jennyllä oli kaksi junnukisaa edessä: piirinmestaruuskilpailu sekä SM-osakilpailu. Ensin käydyn pm-kisan Jenny kävi Pyryn kanssa ja tuloksena oli uran ensimmäinen Lapin kennelpiirin mestaruus! Osariin koira vaihtui Candyyn ja sääkin entistä karmeampaan vesisateeseen. Jenny selvitti tiensä viiden kärkeen, jossa suunnat menivät harmittavavsti sekaisin ja vasemmalle pyydetty kolmio tuli tehtyä oikealle. Lopputuloksena oli neljäs sija Hilla-Tuuli Keräsen tuomaroimana.

Jenny & Candy


7-8.6. Kemi ryhmis: la 1&9 su 6&8
Kemin suvinäyttely koostui kahdesta peräkkäisestä ryhmänäyttelystä. Meillä oli miehitys paikalla molempina päivinä. Lauantaina Jutta vei kehään ruskean keskarin Nucan (Betty's Mail Merlin), joka esiintyi nuorten luokassa. Tasnskalainen tuomari löysi Nucasta paljon hyvää, mutta vielä kehittymättömän rungon ja vaisun liikkumisen vuoksi palkintosija oli eh/1. Jenny osallistui myös junnuihin Candyn kanssa. Tuomarina toimi ruotsalainen Henrik Johansson ja hän valitsi valitettavan lyhyen kilpailun päätteksi Jennyn voittajaksi neljän kisaajan joukosta. Päivän parhaassa tuli vastaan tiibetinspanielia esittänyt Tiia Tuikka. Taaskaan tuomari ei vaivautunut kilpailijoita juurikaan testaamaan, vaan päätti yhden edes-takaisin -liikkeen perusteella voittajaksi vanhempien edustajan. Kun kilpailijoita on vähän, toivoisi tuomarin vaivautuvan hieman pidempään tarkasteluun...
Sunnuntaina jh-kisa ehti juuri ja juuri alkaa ennen enkkukehää, joten pelkäämäämme päällekkäisyyttä ei tullut. Jenny kisasi jälleen mukavasti esiintyneellä Candylla, tuomarina Lena Danker. Tänään sijoitus oli nuoremmissa toinen. Kisa oli jälleen todella typistetty eikä tarjonnut juurikaan harjoittelumahdollisuuksia, vaikka aikaa olisi ollut käytettävissä. Päivän paras kisassa sentään Anu ja Janika pääsivät vaihtamaan koiria keskenään.
Sprinkut arvosteli Markku Santamäki, joka piti tällä kertaa Candya eh:n arvoisena. Junnuluokassa oli neljä narttua ja Candy sijoittui toiseksi. Arvostelu oli todella hyvä ja erityisesti Candyn liikkumista kehuttiin.

Kemin nuoremmat junnut

Jenny ja Candy   Jenny ja Candy


24.5. Rovaniemi ryhmis: osa 5 & osa 6 & 8
Rovaniemen ryhmänäyttely järjestettiin jälleen Ounaspaviljongilla. Candy kävi rotukehässä ja sai hieman lannistavasti arvosanan H. Springerit arvosteli Leila Kärkäs. Jenny ja Candy kisasivat myös junnuissa, jotka arvosteli Riitta "Muru" Lehmuspelto. Sijous nuoremmissa oli toinen.


15.5. Toto kastoroitiin
Alkaneiden eturauhasvaivojen ehkäisemiseksi ja nartun kanssa elämisen helpottamiseksi Toto kastrattiin. Käyttäytymisessä emme ole toistaiseksi havainneet muutoksia ja tuskinpa niitä kovin paljon tuleekaan.


11.5 Äitienpäivä Match Show
Äskettäin perustettu Suomen Koirankasvattajat (SuKoKa) ry:n Lapin alaosasto järjesti äitienpäivänä mätsärin Rovaniemen Ounaspaviljongilla. Sää ei suosinut tapahtumaa, vaan räntää tuli lähes taukoamatta ja lämpötila oli asteen verran plussan puolella. Koirat arvosteltiin roturyhmittäin, kuitenkin kaikki alle 9 kk:n ikäiset pennut yhdessä. Tuomareina toimivat kasvattaja-ulkomuototuomarit Juha Kares ja Tuula Pratt. Kares arvosteli Junior Handler -kilpailun, ja Jenny&Candy sijoittuivat nuorempien ikäryhmässä toisiksi. Toto oli kisakoirana naapurillamme Emmalla, ja he sijottuivat neljänsiksi vanhempien ikäryhmässä.
Candy kävi kasiryhmän kehässä Tuula Prattin arvioitavana saaden sinisen nauhan. Sijoitusta ei irronnut myöskään ryhmäkehässä. Porukkamme panostikin sitten enemmän ysiryhmän kehään, jossa esitimme Juha Karekselle kolme koiraa, Santun, Nucan ja Pyryn. Kaikki kolme voittivat parinsa saaden punaisen nauhan. Siinä olikin sitten pieni säätäminen esittäjäjaossa, joten päädyimme antamaan "helpoimman" eli Pyryn äidin handlattavaksi. Jenny vei Nucaa ja Jutta Santtua. Kaikki selvisivät ryhmäkilpailuun ja jopa sijoituksille asti. Pyry oli ryhmän neljäs, Nuca kolmas ja Santtu voitti! BIS-kehässä Santtu ei kuitenkaan yltänyt kymmenen ryhmävoittajan joukosta sijoille saakka.


3.5. Posion ryhmis 2, osa 5 ja 6
Jenny kävi junnuilemassa Posiolla Candyn kanssa. Tuomarina toimi Pauliina Stöckel ja nuoremmissa oli 7 kilpailijaa. Jenny voitti ikäsarjan ja sai vastaan vanhemmat voittaneen Janikan, joka kilpaili myöskin englanninspringerillä. Päivän paras -kisa ratkaistiin vaihtokoiralla, joka oli tällä kertaa afgaani. Janika onnistui tässä paremmin ja valittiin päivän parhaaksi, Jennylle siis tulokseksi 1/2.
Jenny ja Candy Posiolla


26.4. Vaasa KV
Lähdimme ensimmäistä kertaa tutustumaan Vaasan näyttelyyn lauantaipäiväksi. Matkaseurue oli seuraava: Jutta autokuskina, Janika & Ninni-ess sekä Jenny & Pyry-tipsu. Jenny, Janika ja koirat tulivat junalla perjantai-iltana Ouluun, josta matka jatkui aamuvarhaisella ajaen Pohjanmaan poikki. Paikalla oltiin hyvissä ajoin valmiina Ninnin rotukehään. Ninnin tulos oli hienosti avo eri/2, PN2 ja vara-cacib. Janikaa jäi hieman kuitenkin harmittamaan Ninnin laiska juokseminen, mikä todennäköisesti johtui mahassa kasvavista pennuista :)
Junior Handlerin sm-osakilpailun arvosteli Petru Muntean Romaniasta. Kehä alkoi yli tunnin myöhässä, mutta tuomari jaksoi kuitenkin todella keskittyä junnujen arvosteluun. Nuoremmista poimittiin ensin jatkoon 8, Jenny ja Pyry tässä joukossa. He pääsivät myös viiden parhaan joukkoon, jolloin tuomari teetti pareittain edes-takaisin -liikkeet vaihtokoiran kanssa. Lopulta tuomari sijoitti Jennyn ja Pyryn kanssa neljänsiksi. Jenny sai tuomarilta erittäin hyvää palutetta taidoistaan, mutta myös suosituksen kilpailla toisella rodulla. Tämä jäi hieman harmittamaan...
Vanhempien ikäsarjassa Janika ja Ninni pääsivät 12 parhaan joukkoon, mutta karsiutuivat sitten. Lähdimme jo ennen ryhmäkilpailuja kotimatkalle, sillä ajettavaa oli pitkästi. Pysähdyimme Kokkolaan syömään ja Oulussa olimme kahdeksan aikaan illalla. Sunnuntaina lähes vuorokautta myöhemmin matkaseurue pääsi vihdoin yhden täpärän junasta myöhästymisen viivästyttämänä Rovaniemelle.
Jenny ja Pyry neljänsinä Vaasassa


20.4 Kuusamon ryhmis 2, 7/8
Jenny lähti Candyn kanssa Kuusamon näyttelyyn Marjaanan ja Janikan kyydissä. Mukana olivat myös samaan kehään ilmoitetut Kasper ja Ninni. Päivä sujuikin hienosti: Kasper oli PU2 saaden vara-sertin, Ninni oli ROP ja sijoittui ryhmässä kolmanneksi! Meidän Candymme sai ensimmäisen erin junnuluokasta ja sijoittui paras narttu -luokassa neljänneksi!


Uusi perheenjäsen
Viikolla 16 meille saapui uusi, ihana walesinspringeripentu, joka sai nimen Justus. Pentu tulee asustamaan Jutan luona Oulussa. Tästä valloittavasta kakarasta voitte lukea sen omalta sivulta!
Justus


21-22.3. Rovaniemi ryhmät 1&8 ja agilitykilpailut
Pääsiäisen koirapäivät järjestettiin kentien viimeisen kerran Ounashallissa. Ryhmänäyttely juhlisti Lapin Spanielikerhon 40-vuotista taivalta. Tiedossa oli huimat määrät talkoilua ja kivaa koiratekemistä. Perjantaina Jutta ja Santtu starttasivat kahdelle agilityradalle. Kotikisoihin oli kannatuksen vuoksi osallistuttava, vaikka rehellisesti sanottuna koko talvena ei oltu treenattu. Epävarmuus näkyi hitautena, ja kummaltakin muuten virheettämältä radalta napsahti sekuntikaupalla yliaikaa. Reilusta kahdestakymmenestä kilpakoirakosta sijoitukset olivat 8. ja 10.
Lauantaina Jonna suoritti kehätoimitsijaharjoittelua, joten walesikehällä oli yksi handleri vähemmän. Väiski kilpaili vaihteen vuoksi avoimessa luokassa. Tarja Hovila arvioi Väiskin EH:n tasolle, mutta sijoitti sen kuitenkin luokassa jo toiseksi. Eteen jäi päivän paras uros. Myös Toto näyttäytyi kehässä pitkästä aikaa. Veteraaniluokasta tuli ERI/1 ja PU-kisassa 11-vuotiaamme nousi valioluokkalaisten ohi kakkoseksi. Lisäksi Toto oli ROP-veteraani. Jutta sai juosta kehässä kolmanteenkin otteeseen, kun lainaesittäjää kaivannut Bertta-tyttönen kävi voittamassa luokkansa EH:lla. BIS-veteraanikisassa Toto oli edelleen vauhdissa, mutta se ei riittänyt palkinnoille asti.
Junior Handler -kilpailussa Jenny ja Candy pääsivät tuomarina toimineen Nella Lehtosalon suosioon ja voittivat ikäryhmänsä. Päivän parasta valittaessa vastaan asettui Janika Millan kanssa, joten keskenään koirien vaihtamisesta ei varmaankaan olisi ollut apua tuomarointiin. Tytöt saivatkin kokeilla kummallekin uuden rodun kanssa työskentelyä kun he saivat esitettäväkseen australiankarjakoiran. Jenny selviyti tänään voittajaksi, joten olipa sittenkin suuria pokaaleja kotiintuomisina.


15-16.3 Tampere KV
Tampereen inttinäyttely on kuulunut vakiokohteisiimme jo useamman vuoden ajan. Matkaan lähdettiin tutusti junalla perjantai-iltana. Ahtaassa lemmikkivaunussa vähäunisesti vietetty yö jatkui asemalla, sillä edellisvuodesta oppineina osasimme välttää näyttelypaikan pihalla palelemista. Matkaseurueemme koostui kolmesta koirasta; Milla, Candy ja Santtu. Hihnoista pitelivät Jutta ja Jenny, sekä ajoittain myös kanssa-lappilaisemme Anu Tirronniemi, jonka junnukoiraksi Santtu oli mukaan lähtenyt. Asemalta Pirkka-hallille hankkiuduimme bussilla ja olimme paikalla hyvissä ajoin.
Lauantain JH-kisan arvosteli Otto Krcal Itävallasta. Anulla meni kisa vielä harjoitellessa Santun kanssa ja he karsiutuivat. Jenny ja Milla pääsivät yhdeksän parhaan joukkoon, jolloin koiria vaihdettiin. Vaihtokoirana Jenny sai toisen englanninspringerin ja suoriutui sen kanssa hyvin. Sijoitusta ei kuitenkaan irronnut. Loppupäivän seurasimme kehiä ja matkasimme yöpaikkaamme linja-autolla, joskaan kaikki bussimatkustajat eivät suhtautuneet koiriin kovinkaan lempeästi.
Sunnuntaina kisattiin JH:n SM-osakilpailussa, jonka tuomarina toimi brittiläinen Lee Cox. Jenny ja Anu pääsivät kumpikin koirineen kahdeksan joukkoon, ja Anu jopa viidennelle sijalle kovatasoisessa kisassa. Candy pyörähti rotukehän puolella 11 nartun junioriluokassa saaden odotuksiamme vastanneesti EH:n. Springerit arvosteli John Thirlwell Iso-Britanniasta. Koska jatkokilpailuihin ei tarvinnut jäädä, ehdimme poikkeuksellisen hyvin kolmelta lähteneeseen junaan. Ei siis tarvinnut myöhästyä koulusta, mikä oli tietenkin suuri riemunnaihe kaikille ;)
Jenny ja Milla  Anu ja Santtu


23.2 Tornio ryhmis 5,6 & 9
Tuohon "naapuriin" sattui ryhmänäyttely, joten sinne piti tietenkin änkeytyä. Jutta suoritti viimeisen kehätoimitsijaharjoittelunsa, Jenny kilpaili junnuissa ja kasvattivilliksemme Nuca (Betty's mail Merlin) kävi Jennyn esittämänä rotukehässä. Tuula Prattin tuomaroimassa JH-kisassa Candyn kanssa debytoinut Jenny sijoittui toiseksi. Tähän mennessä kolmesta näyttelystä sertillä ja kahdella vara-sertillä palkittu Nuca oli Tanya Ahlman-Stockmarin mielestä H:n tasoinen. Parempaa kehämenestystä tuli onneksi kyydissämme matkustaneelle havanese Åsalle, joka oli VPS saaden sertin. Kiitosket Annikalle ja Åsalle mukavasta matkaseurasta!


26-27.1 Turku KV
Turun inttinäyttelyyn lähdettiin vain sunnuntaiksi porukalla Jenny & Janika + sprinkut Candy & Ninni. Matkustamiseen valittiin juna ja istumavaunu, joten aamukuudelta täytyi herätä junaa vaihtamaan. Näyttelypaikalle päästiin kahdeksan aikaan taksilla. Rotukehän puolella Janika hoiti esittämisen mukavin tuloksin. Candy sai junioriluokassa tuloksen EH/2. Ninni puolestaan oli PN 2 ja sai viimeisen sertinsä muotovalion arvoa ajatellen, taippareihin siis...
Junior handlerissa oli ohjelmassa SM-osakilpailu, jonka arvosteli Jari-Pekka Kahelin. Jenny kilpaili Candyn äidillä eli Mimmillä (Dreemteem's Evita Peron) ja he jäivät tällä kertaa sijoituksetta. Janika sen sijaan kunnostautui Ninnin kanssa sijoittuen vanhempien sarjassa viidensiksi. Samana iltana lähdettiin jälleen junalla paluumatkalle ja maanantaiaamuna Rovaniemellä mentiin tietenkin pirteinä lähes suoraan asemalta kouluun ...


5-6.1 Kajaani KV
Jo perinteeksi muodostunut Jennyn syntymäpäivämatka Kajaanin tamminäyttelyyn alkoi mukavasti lauantaina JH-kilpailuilla. Matkamiehitys oli reissulla seuraava: kuskeina/yleishenkiläinä Mervi ja Marjaana, handlereinä Jenny ja Janika sekä koirina englanninsprinkut Milla, Ninni, Kasper ja Candy +tipsu Pyry. Lauantain junnukisan tuomaroi Heini Wiik. Jennyllä ja Millalla kisa sujui mallikkaasti. Myös vaihtokoirina saatujen bichon frisén, pomeranianin ja skotlanninterrierin kanssa esiintyminen onnistui niin hyvin, että Jenny palkittiin päivän parhaana junior handlerina!!!

Sunnuntaina vuorossa oli Sanna Vartiaisen arvostelema SM-osakilpailu sekä sprinkkujen rotukehät. Candy kilpaili junioriluokassa saaden laatumaininnan EH. JH-kisaan Jennyn kaveriksi lähti Pyry. Tiukassa kilpailussa irtosi tällä kertaa ikäluokan kolmas sija!

lauantain 1/1  sunnuntain 3.