Uutiset 2009

uutiset 2005              uutiset 2006              uutiset 2007              uutiset 2008

27.12. Match Show Rovaniemellä

Rovaniemen käyttökoirat ry järjesti mätsärin talvihallissaan. Australianterrieri Vikke (Yläkitkan Vihtori) oli pitkästä aikaa harjoittelemassa kehäkäyttäytymistä. Ensin Jutta ja Justus kuitenkin pyörähtivät Senoir Handler -kilpailussa. Kilpailijoita oli kolme ja Jutta selvisi heistä voittajaksi.
Jutta ja Justus

SH-kilpailijat

Vikke kilpaili aikuisten koirien sarjassa, sillä ikää oli jo 15 kuukautta. Parin kanssa esiintyminen sujui oikein mukavasti, eikä hallille saapuessa vallinneesta rauhattomuudesta ollut paljoakaan jäljellä. Vikke sai punaisen nauhan. Punaisen saaneiden kilpailussa Vikkeä saattoi jo hieman väsyttää, eikä isossa porukassa juokseminen sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Sijoitusta ei siis tullut tällä kertaa.
Jutta ja Vikke

Vikke


18.12. Uusia terveystuloksia

Villakoirakasvattimme FI MVA Betty's Mail Merlin eli kotoisammin Nuca kävi syksyllä terveystarkastuksissa. Viimeisetkin tulokset ovat nyt tulleet ja ovat varsin ilosta luettavaa: polvilumpioiden luksaatio 0/0, lonkkanivelet A/A ja silmäpeilauksessa ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia! Parhaat mahdolliset tulokset siis.
Nuca on toinen tutkittu pentueen neljästä koirasta. Sisar (Betty's Mail Melody) eli "Mellu" sai vastaavat tutkimustulokset puolitoista vuotta sitten. Mervi on tähän mennessä ollut hyvin tyytyväinen ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan villakoirapentueeseensa.


12-13.12. Helsinki KV: Voittaja -09 ja Pohjoismaiden Voittaja -09

Matkustimme perinteiseen Messukeskuksen näyttelyyn tänä vuonna autolla Oulusta. Seurueeseen kuuluivat Jutta, Jouni, Mervi sekä koirista Santtu ja Justus. Perjantai-ilta kului matkustamiseen ja Helsingissä olimme hieman puolen yön jälkeen. Majoitumme Justuksen Rudi-veljen perheen luona, Mallalle ja Gerdille vielä iso kiitos kodikkaasta yöpaikasta!
Lauantaiaamuna tositoimet alkoivat ensin villakoirakehällä. Keskarit arvosteli unkarilainen Tamas Jakkel, jonka kehässä Santtu olikin käynyt nuorten luokassa. Tuolloin oli tullut eh kapeuden ja tuomarin mielestä huonon trimmauksen vuoksi. Veteraaniluokassa oli Santun lisäksi tänä vuonna kaikkien rotujen Vuoden Veteraani -kilpailussa neljänneksi sijoittunut, erittäin voitokas uros. Näistä lähtökohdista jännittikin melkoisesti lähteä kehään. Santtu oli kuitenkin tuomarin mieleen, erityisesti kunnollinen eturinta ja lihaksikas runko saivat sanallista kiitosta. Veteraaniurosten toisessa kohtaamisessa Santtu vei voiton ja tulos oli siis eri/1! Parhaan uroksen valintaan osallistui 14 koiraa, eikä meille tällä kertaa sijoitusta tullut. Pitkän aikaan kuvittelimme, että vielä olisi ollut edessä Rop-veteraanin valinta. Luettelossa narttujen viimeinen luokka oli kuitenkin valiot, jossa oli hämäävästi vain 2 osallistujaa. Pääsimme siis iloitsemaan ROP-veteraanin arvosta! Arvostelu täältä.
Santtu luokkavoittajana

Santtu ruusukkeen kera

Toisessa kerroksessa alkoi pian walesinspringerspanieleiden arvostelu. Koiria oli ilmoitettu 41 ja tuomarina toimi suomalainen Rune Fagerstöm. Justuksen ja Rudin lisäksi nuorten luokassa oli kolmaskin uros. Kaikki saivat laatuarvostelussa erinomaisen. Kilpailuluokassa Justus voitti veljensä nyt ensimmäistä kertaa poikien ollessa ensimmäinen ja toinen luokassaan. PU-kisassa oli peräti 16 urosta, eikä sijoituksia meidän nuorukaisille herunut. Luokkavoitto tällaisessa näyttelyssä oli kuitenkin todella hieno juttu. Arvostelu oli myös hyvä.
Justus kehässä

Justus

Illalla Santtu pyörähti myös BIS-veteraani -kehässä, mutta odotusten mukaisesti ei tullut valituksi jatkoon parin sadan veteraanin joukosta.

Sunnuntaina omat koiramme eivät olleet kehissä, mutta Jutta pääsi toimimaan handlerina Rudille sekä sen ja Justuksen emälle Siirille (Twitters Big-Dream). Tässä näyttelyssä welshit arvosteli portugalilainen Luis Pinto Teixeira. Rudin pää ei ollut tuomarin mieleen, joten laatuarvio oli erittäin hyvä, mutta luokkavoitto irtosi kuitenkin. Siirin pää sen sijaan sai tuomarin todella ihastumaan. 8-vuotias Siiri kilpaili valioluokassa saaden erinomaisen. Luokassa taisi olla kymmenkunta osallistujaa ja ensimmäinen iloinen ylätys olikin Siirin luokkavoitto tuomarin pitkien pohdintojen jälkeen.
Paras narttu -kilpailu oli vieläkin suurempi, mutta tuomari valitsi Siirin heti jatkoon. Hyvin monen juoksutuksen ja pitkän seisomisen päätteeksi Siiri palkittiin parhaana narttuna! Se sai siis cacibin ja Pohjoismaiden Voittaja -09 -tittelin. PMV-05 olikin jo ennestään hallussa. Veteraani-ikäinen mamma oli Rop-kilpailussa jo kovin väsynyt, joten tuomari lähetti ryhmäkilpailuun urosten voittajan. Tämä ei kuitenkaan yhtään harmittanut meidän seuruettamme. Onnittelut vielä Theqvisteille, joiden koirista Mimmi-enkku pääsi myöhemmin illalla BIS-veteraanin valintaan.

VSP Twitters Big-Dream ja ROP Cheddarhill Alfie Asker

Jouduimme lähtemään heti welshikeän jälkeen pitkälle matkallemme kohti Pohjoista, ja Oulusta Mervi jatkoi vielä junalla Rovaniemelle. Tuplanäyttely oli perinteistä Voittaja-näyttelyä ruuhkaisempi ja kiireen tuntu oli suurempi. Näyttelypaikan kiertelylle ja ohjelman seuraamiselle jäi valitettavan vähän aikaa. Tuloksiin olimme kuitenkin hyvin tyytyväisiä. Harmi vain, että näyttely tullaan jatkossakin pitämään vuosittain kaksoisnäyttelynä.


29.11. Turku KV

Jenny, Jutta ja Justus lähtivät junalla kohti Turkua lauantai-iltana, tällä kertaa kaikki Rovaniemeltä. Istumapaikoilla nukkuminen ei taaskaan ollut kaikkein mukavinta ja junaa piti vieläpä vaihtaa Tampereella ennen kuutta. Turussa rautatieasemalta pääsi kätevästi bussilla messu- ja kongressikeskukseen, joten olimme näyttelypaikalla ensimmäisten joukossa. Justus esiintyi nuorten luokassa ruotsalaisen Hans Rosenbergin arvostelussa. Laatuarvosanaksi tuli ilahduttavasti erinomainen. Luokassa sijoitus oli toinen velipoika Rudin kiilattua edelle. PU-kilpailussa oli 7 urosta ja veljekset pärjäsivät siinäkin hyvin. Rudi oli 3. saaden sertin ja vara-cacibin, Justus tuli heti perässä neljäntenä. Päivän tulos siis NUO eri/2 PU4 vara-sert. Arvostelu löytyy jälleen täältä. Pojat esiintyivät myös Twitters-kasvattajaluokassa, joka oli toinen ja palkittiin KP:lla. Alla hieman hämärä kuva Justuksesta kilpailuluokassa.
Justus

Lähes samaan aikaan toisella puolella hallia Jenny kilpaili JH sm-osakilpailussa englanninspringeri Mimmin kanssa. Kilpailun tuomariksi oli kutsuttu belgialainen ammattihandleri Jean-Francois Vanaken. Vanhempaan ikäryhmään oli ilmoittautunut 34 kilpailijaa. Jenny pärjäsi hienosti sijoittuen viidenneksi. Tuomari kehui Jennyä todella taitavaksi. Hyvästä esittämisestä tuli maininta myös Mimmin arvosteluun rotukehässä. Mimmi oli ROP-veteraani ja pysyi viimeiseen asti mukana suuressa PN-kilpailussa. Päivä huipentui isossa kehässä Mimmin sijoittuessa sunnuntain arviolta noin 60 ROP-veteraanin joukosta BIS-VET 4:ksi! Juna lähti vasta kahdeksalta illalla, joten oli mukava vaihteeksi katsoa finaalikehät loppuun asti.
Jenny ja Mimmi


22.11. Jyväskylä KV

Syksyinen sunnuntai alkoi aikaisin aamulla automatkalla Oulusta Jyväskylään. Santtu osallistui näyttelyyn Jutan esittämänä. Keskareita oli ilmoitettu peräti 36, mutta Santtu oli ainoa veteraani. Rotunsa parhaan veteraanin titteli tuli siis "helposti" vaaleanpunaisen nauhan turvin. Kymmenisen koiran paras uros -kilpailussa ei sijoitusta tullut, mihin saattoi vaikuttaa jälleen tahmeahko liikkuminen. Tuomarina toimi Hans Lehtinen. Lyhyen arvostelun voit lukea täältä.
Santtu

Jenny kilpaili Junior Handler SM-osakilpailussa. Justus oli nyt ensimmäistä kertaa kelpuutettu kisakoiraksi virallisessa näyttelyssä. Kilpailun tuomaroi portugalilainen Joao Vasco Pocas ja vanhempien ikäsarjaan ilmoittautunut 40 osallistujaa. Jennyn suoritus meni pääpiirteittäin hyvin lukuun ottamatta törmäämistä kehän keskellä toikkaroineeseen ohikulkijaan. Tuomari tuntui kuitenkin vakaasti harkinneen jatkoon pääsyä, mutta Justuksen keskittyminen petti tärkeällä hetkellä. Kisasta jäi kuitenkin ihan hyvä mieli.
Jenny ja Justus

Emme jääneet isoon kehään, sillä Jennyn oli ehdittävä Oulusta lähtevään junaan.


31.10-1.11 Latvia, kaksi KV-näyttelyä Riikassa

Jenny kävi Latviassa reilun viikonlopun mittaisella näyttely- ja lomareissulla. Handlattavana olivat molempina päivinä Candyn emä Mimmi (Dreemteem's Evita Peron) sekä Justuksen veli Rudi (Twitters Bowl of Beauty). Lauantain näyttely oli samalla kvalifikointinäyttely Cruftsiin. Molemmat springerirodut arvosteli Greg Eva Etelä-Afrikasta. Rudi sai EH:n, jolla ei paikallisissa säännöissä pääse kilpailuluokkaan. Mimmi kuitenkin korjasi koko potin: Juuri 9 vuotta täyttäneenä se nousi valioluokasta parhaaksi nartuksi saaden sertin ja cacibin, valmistuen näin Latvian ja Kansainväliseksi muotovalioksi! Lisäksi se oli myös ROP ja myöhemmin iltapäivällä RYP-3! Tulos merkitsee osallistumisoikeutta tulevan vuoden Crutsin näyttelyyn, joskin sama oikeus tulee Mimmille nyt myös C.I.B. -tittelin myötä.
Sunnuntaina sprinkut arvosteli saksalainen Hans Grättner. Rudi oli tällä kertaa ulkonäöllisesti tuomarin mieleen, mutta sai ujostelun takia jälleen EH:n. Mimmin tulokseksi sunnuntailta tuli PN3-sijoitus, mikä edellispäivän menestyksen jälkeen ei todellakaan harmittanut. Jäihän näin enemmän shoppailuaikaa. Toisenlaista matkakertomusta reissulta voi än sivuiltaan. Alla vielä kuvat Jennystä Mimmin sekä Rudin kanssa kehässä.

Jenny ja Mimmi

Jenny ja Rudi


24.10. Seinäjoki KV

Seinäjoen kansainväliseen näyttelyyn lähdettiin ajamaan aamuvarhaisella Oulusta. Seurueeseen kuuluivat Jenny, Jutta, Justus ja Candy sekä kyytiläisenä Saana Pirinen. Matka sujui mukavasti keli ollessa hyvä. Näyttelypaikalla olimme ennen yhdeksää. Justus oli ensimmäisenä vuorossa kymmenen aikoihin. Walesit arvosteli ruotsalainen Helene Björkman. Jutsus kilpaili nuorten luokassa, jossa oli 2 urosta. Poika esiintyi mukavasti vaikka olikin melko väsynyt istuttuaan koko automatkan hereillä. Arvostelu oli mukavaa luettavaa ja tulos NUO eh/1.
Justus

Jutta esitti myös Justuksen velipuolen Lukaksen (Twitters Big Cadet Blue) avoimessa luokassa, jossa oli 6 koiraa. Lukas oli hieman hermostunut isossa ja ruuhkaisessa näyttelyssä, mutta esiintyi kohtalaisesti pienestä steppailusta huolimatta. Tuloksena oli tällä kertaa AVO eh/4.

JuniorHandler SM-osakilpailun tuomarina toimi ruotsalainen Ingela Kyrklund. 14-17 -vuotiaiden ikäryhmän 43 osallistujaa pääsivät aloittamaan iltapäivällä yhden aikoihin. Jenny kilpaili Candyn kanssa ja heidän suorituksensa sujui erittäin hyvin. Jatkopaikkaa 10 parhaan joukkoon ei kuitenkaan tullut. Saanan junnukoirana toimineella novascotiannoutajalla oli rotukehä kisan kanssa pahasti päällekkäin ja Saanan kisa menikin juoksemiseksi. Menestystä ei siis Saanallekaan. Jaska-tolleri kylläkin oli ROP. Jäimme vielä odottamaan ryhmäkehiä, joten kotiin päin pääsimme lähtemään viiden aikoihin. Raskas reissu päättyi vasta hieman ennen kymmentä Ouluun, mistä Jenny ja Candy palasivat sunnuntai-aamuna junalla Rovaniemelle. Laihasta menestyksestä huolimatta näyttelyssä oli jälleen mukava käydä parin kuukauden tauon jälkeen. Seuraavaksi suuntaammekin Jyväskylään.7.10. Nuca kävi trimmissä

Fi mva Betty's Mail Merlin eli tutummin Nuca trimmattiin valioitumisen jälkeen sporttisempaan malliin. Nyt Nuca kävi Jutan luona edelleen lyhentämässä turkkiaan. Kerrankin saatiin jonkinmoinen kuva, jolla esitellä Nucan uusi look.

Nuca


3.10. Näyttelytrimmauskurssi

Jutta on viimeisen vuoden ajan trimmannut itse Santun ja Nucan näyttelyihin. Vaikka jälki on jo ihan kohtalaista, aina tuntuu jokin kohta olevan hieman pielessä. Lisäoppia lähdettiinkin nyt hakemaan Villakoirakerhon Oulun paikallisosaston järjestämältä pro-trimmikurssilta. Kurssi oli tarkoitettu jo itsenäisesti trimmaamaan uskaltaville. Kouluttajana toimi Tuija Kärki Kuopiosta (kennel Equerry's). Tehokkaan kolmituntisen aikana Jutta saikin apua ongelmakohtiin, joita harjoittelemalla Santunkin näyttelytrimmi näyttää toivottavasti tulevaisuudessa paljon paremmalta. Alla kuva tämän päivän kädenjäljestä.

Santtu


23.9. Match Show Rovaniemellä

Rovaniemen käyttökoirilla oli jälleen mätsäri. Jenny sijoittui Candyn kanssa Junior handlerien 14-17 -vuotiaiden ryhmässä neljänneksi. Candy osallistui myös isojen aikuisten koirien luokkaan saaden sinisen nauhan. Jatkokilpailussa ei tullut menestystä.

Jenny ja Candy JH4


19-20.9. Honey yäkylässä

Honey-tyttönen kävi kyläilemässä pari päivää ja Candy pääsi vaihtokauppana maalle lomalle. (Candy tosin oli hieman eri mieltä järjestelyn käytännöllisyydestä.)
Vierailun aikana Honey onnistui tyttöjen tapaan pomottamaan Totoa, mitä tuskin koskaan tapahtuu urospentujen toimesta. Myös tassut trimmattiin ja hankittiin sivistystä kaupungilla. Mervi-äiti on ainakin kovin ihastunut pennun reippaaseen ja avoimeen luonteeseen. Alla muutama viikonloppuna otettu kuva.

Honey

Honey

Honey


22-23.8. Baltian Voittaja 2009, Tallinna, Viro

Jutta ja Justus kävivät SuKoKa ry:n Lapin osaston bussikyydillä Tallinnassa Baltian Voittaja -näyttelyssä. Matka oli pitkä ja melko raskaskin, oltiinhan reissussa varhaisesta perjantaiaamusta maanantai-iltaan. Tulokset olivat kuitenkin loistavat ja kotiin tuomisina seuraavat saavutukset: JUN eri/1, Baltian juniorivoittaja 2009, ROP-juniori, juniori-serti ja PU 3.

Justus

Walesit arvosteli portugalilainen Luis Catalan. Junnu-uroksia oli yhteensä kaksi ja molemmat saivat erin. Tuomari valitsi Justuksen ykköseksi ja jo tässä vaiheessa oli matkan tavoite saavutettu; BaltJW-titteli. Kolme paikalla ollutta junnunarttua kisasivat seuraavaksi keskenään, ja pian Justus kilpailikin ROP-juniorin arvosta narttujen voittajaa vastaan. Tuomari seisotti todella kauan ja lisäksi juoksutti monta monituista kierrosta. Kohtalaisen hyvin Justus malttoikin juosta ihanan tyttösen edellä ja vilkuili taakse vain aluksi. Lopulta Justus valittiin ROP-junioriksi!
Viron näyttelysääntöjen mukaisesti jouduttiinkin sitten odottelemaan, että kaikki muut urokset oli arvosteltu ja serti ja cacib jaettu, ennen kuin junnut (ja veteraanit) palasivat kehään parhaan uroksen valintaan. Tämäkin kisa meni mainiosti ja Justus sijoitus oli peräti kolmas. Jutta pääsi vielä esittämään VSP-junioria PN-kehässä. Ronja-tyttönen sijoittuikin mukavasti neljänneksi.

Justus

Iltapäivällä oli vuorossa vielä BIS-juniorin valinta. Suomen mittakaavassa varsin pieni tittelinäyttely 2600 osallistujalla oli kuitenkin rotukirjonsa puolesta melko iso. ROP-junioreita oli peräti 120 rodusta. Pikkuisessa kokoomakehässä olikin melkoinen sekamelska kun koiria yritettiin järjestää sisääntuloa varten suomalaisittain mietittynä jotenkin epäloogiseen jonomuodostelmaan. Mekin Justuksen kanssa kuuluimme cockerspanielin ja englanninspringerin väliin. Oli ehkä hieman ajattelematonta antaa Justuksen leikkiä takana olleen enkkutytön kanssa, sillä rakkaushan siitä leimahti!

Justus ROP-juniori -kilpailussa

Isoa kehää odoteltiinkin sitten kieli poskella ja keskittyminen tipotiessään. Jokainen koira kuulutettiin ryhmäkehään yksitellen ilmoittaen koiran rotu ja kilpailunumero. Tähän meni toki hirmuisesti aikaa, muttei ainakaan haitannut olla pienemmän cockerin perässä kun sai ihan itsekseen juosta kehään ja oman hetkensä valokeilassa. Päivän parhaan juniorin valitsi norjalainen Rodi Hübenthal. Todellinen yllätys oli kun Justus poimittiin noin valtavasta joukosta jatkoon, noin 20 karsitun joukkoon! Sijoille asti ei ylletty, mutta huomio tuntui joka tapauksessa aivan voitolta.

Justus


8.8. Liminka ryhmänäyttely FCI osa5, osa6 & 9

Limingan ryhmänäyttelyssä käytiin puudelipoikien kanssa ja saatiin se, mitä oltiin hakemassa. Äidin kasvatti Betty's Mail Merlin "Nuca" oli VSP saaden sertin. Nuca on nyt uusi Suomen muotovalio! Onnea Nucan omistajalle Tiinalle! Otimme oikein kaksoisvoiton uroksissa Santun ollessa PU 2 ja ROP-veteraani. Villikset arvosteli Markku Kipinä.

keskareiden rop ja vsp
Keskareiden ROP Wibke von Anke's Aristodogs ja VSP Betty's Mail Merlin

keskareiden rop-vet
Santtu ROP-veteraani


18 ja 19.7. KV-näyttelyt Oulussa

Oma tietokone on edelleen rikki, joten tässäpä viikonlopun tapahtumat lyhyesti:

Lauantaina Jenny osallistui JH:n SM-osakilpailuun englanninspringerspanieli Julian kanssa. Tuomarina toimi Petra Palukka ja ikäsarjassa oli 30 kilpailijaa. Tällä kertaa ei tullut kummempaa menestysta.

Sunnuntaina kehässä esiintyivät Santtu ja tyttärenpoikansa Nuca (Betty's Mail Merlin), sekä welshikehässä Justus. Sekä villiksillä että welsheillä oli tuomarina belgialainen Liliane De Ridder-Onghena. Keskareissa pojilla menikin loistavasti. Yhdentoista uroksen joukossa tulokset olivat seuraavat:
Nuca AVO eri/2 PU2, v-serti, v-cacib
Santtu VET eri/2 PU4

Santtu

Justus esiintyi vaihteeksi nuortenluokassa, josta tulokseksi eh/1. Laatumainintaan olemme tyytyväisiä, sillä kahdeksasta uroksesta eri:n sai vain kolme.

Justus

Jenny junnuili sunnuntaina Nucan kanssa Anna Kleemolan tuomaroimassa kilpailussa. Ikäryhmässä oli 23 osallistujaa, eikä Jennylle irronnut sijoitusta tällä kerralla.

Jenny ja Nuca


12.7. Honey tuli taloon

Honey 7 vk

Walesinspringerspanielin narttupentu Twitters Moll For Betty's Mail saapui Rovaniemelle reissattuaan muutaman päivän perheen mukana ympäri Suomen. Reippaan tyttösen nimestä käytiin pitkä keskustelu. Nimi muovautui lopulta Lyylin ja Lolan kautta Honeyksi hunajaisen värisen turkin vuoksi. (äännetään siis "Hani")
Näin aluksi pennun tiedot löytyvät KoiraNetistä. Honeylle ollaan etsimässä sijoituskotia Rovaniemen seudulta. Kuvia uudesta tulokkaasta ja menneistä näyttelyistä lisätään kunhan oma tietokone saadaan kuntoon.


11-12.7. Kemi KR

Lauantaina Kemin kaikkien rotujen näyttelyssä Santtu avasi vetsku-uransa upeasti. Tuomarina toimi Lars Adeheimer Ruotsista. Santtu oli ROP-veteraani sekä myös rotunsa paras. Jäimme siis odottamaan ryhmäkilpailuja aurinkoiseen Kemiin. Odotus palkittiinkin päivän parhaan veteraanin valinnassa, jonka suoritti aamuinen tuomarimme. Santtu sijoittui hienosti BIS-Vet 2:ksi! Ysiryhmässä sen sijaan ei palkintoja tullut.


Santtu

Santtu BIS-Vet 2.

Sunnuntaina oli Justuksen vuoro astua kehään. Tuomarinmuutoksen myötä walesinspringerit arvosteli Ritva Raita. Justus sai hieman moitteita hoikkuudestaan, mutta laatuarvosteluksi tuli kuitenkin erinomainen. Kokonaistulos oli lopulta JUN eri/2 PU4.

Justus

Jenny osallistui Junior Handler -kisaan kokeeksi Santulla muutaman vuoden tauon jälkeen. Vanhempien sarjassa oli 9 kilpailijaa ja tuomarina Pirjo Aaltonen. Kisa meni ihan mukavasti vaikka Santulla oli hieman puhti poissa edellispäivän juoksentelujen jälkeen. Kaksikko palkittiin neljännellä sijalla.

Jenny ja Santtu


5.7. Kokkola KV

Vietimme mukavan iltapäivän Kokkolan kansainvälisessä kaikkien rotujen näyttelyssä. Justus oli tällä kertaa norjalaisen Svein Helgesenin arvostelussa. Tuomari vaikuttinikin pitävän Justuksesta, sillä pitkästä aikaa saimme vaaleanpunaisen nauhan! Junnu-uroksia oli paikalla kolme ja Justus sijoittui toiseksi. ERIä ei ihan helpolla sinä päivänä jaettukaan, joten paras uros -kehässä esiintyi vain kolme koiraa. Justus jäi kolmanneksi edellään jo aiemmin sen voittanut juniori sekä valioluokan uros. Palkinnoksi tuli siis varaserti, jolla emme kylläkään mitään tee. Oli kuitenkin mukavaa saada edes jokin ruusuke ensimmäistä kertaa pentuluokkien jälkeen! Arvostelutäällä.

Justus


Justus

Jenny kilpaili Kokkolassa junior handler SM-osakilpailussa, jonka arvosteli Veli-pekka Kumpumäki. Ikäryhmässä oli 19 kilpailijaa ja Jennyn kilpakumppanina oli englanninspringeri Kasper. Tällä kertaa ei kummempaa menestystä tullut.


Jenny ja Kasper


29.6. Epäviralliset agilitykisat Rovaniemellä
Jutta ja Santtu kävivät ottamassa tuntumaa agilityesteisiin lähes vuoden tauon jälkeen. Tulosta ei tullut, vaan kohtaloksi koitui väärä rata Santun rynnättyä putkesta omin luvin A-esteelle. Yksi tassu ehti osua esteen pintaan, joten suoritus hylättiin. Radan alkuosasta oli tosin jo rasitteena kieltovirhe. Mukavaa oli kyllä sekä koiralla että ohjaajalla. :)


22.6. Santun syntymäpäivä
Santtu täytti 8 vuotta ja tulee tästä lähtien esiintymään näyttelyissä veteraaniluokassa. Ensimmäinen koitos onkin Kemin kaikkien rotujen näyttely heinäkuun alussa.

Santtu 8 vuotta


20-21.6. Rovaniemen KV juhannusnäyttely

Juhannus meni perheellämme totutun koiramaisesti osallistuen juhannusnäyttelyyn sekä kilpaillen, että talkoillen. Lauantaina kehässä oli Justus sekä australianterrieri Vikke. Vikke oli ensimmäisenä kehässä Jennyn esittämänä. Johan Juslinin arvostelussa kymmenkuinen Vikke oli liian pieni ja lyhytkarvainen. Laatumaininta jäi hyvään. Justus oli Hans Lehtisen arvostelemana junnu-uroksissa. Luokan molemmat koirat saivat laatumaininnan erittäin hyvä ja Justuksen kokonaistulos oli eh2. Erinomaisia ei welsheille jaettukaan kuin kaksi kappaletta. Justuksen arvosteluun pääset tästä.
Jenny kilpaili Junior Handler -kisassa englanninspringerspanieli Proppenilla. Tuomarina toimi Tiina Taulos ja 14-17 -vuotiaissa oli kymmenen kilpailijaa. Proppen esiintyi iloisesti ja kilpailu sujui muutoinkin hyvin. Lopulta Jenny sijoittui tiukassa kilpailussa toiseksi! Alla kuvat lauantailta.

Vikke

Justus

Jenny ja Proppen JH2

Sunnuntaina Jutta ja Mervi olivat kehäsihteereinä ja Jenny ainoa kilpailija. Vuorossa oli JH sm-osakilpailu sekä Lapin kennelpiirin mestaruuskilpailu. Kummankin kilpailun arvosteli belgialainen Jos de Cuyper. Jenny kilpailukoirana oli Pyry-tipsu. Pm-kisasta ei tänä vuonna irronnut sijoitusta 12 kisaajan joukosta. Osari olikin sitten oma kilpailunsa ja vanhempien ikäsarjan voitosta kamppaili 16 handleria. Jenny pääsi hieman erilaisessa kilpailussa aluksi seitsemän parhaan joukkoon ja myöhemmin sijoittui neljänneksi. Alla kuva.

Jenny ja Pyry JH4


16.6. Match Show Rovaniemellä
Rovaniemen käyttökoirat järjesti jälleen mätsärin. Jenny osallistui junior handleriin Justuksen kanssa ja sijoittui vanhempien sarjassa toiseksi. Kilpailijoita oli kymmenkunta. Jutta ja Justus kilpailivat senior handlerissa ja voittivat kahden osallistuja joukosta.

Jenny ja Justus

Jenny ja Justus   Jutta ja Justus

Jutta ja Justus


25.5. Pello ryhmis 3 & 9

Pellon upouudessa Rohkihallissa järjestettiin ryhmänäyttely terriereille ja seurakoirille. Meiltä näyttelyyn lähtivät Jenny ja Jutta sekä koirat Santtu, Pyry ja Vikke. Vikke oli nyt juuri 9 kk täyttäneenä ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Australianterriesrit alkoivat heti yhdeksältä ja Viken kanssa kehässä oli paikalla yksi toinen junioriuros. Vikke sai erinomaisen ja voitti luokkansa, mutta PU-sijat menivät vanhemmille koirille. Tuomarina oli Lillian Lleton Tanskasta.
Pian oli pyryn vuoro esiintyä kehässä. Tiibetinspanielit arvosteli ruotsalainen Kurt Nilsson ja pyryn tulos oli VAL eri/2, PU 4. Jouduimme Hieman odottelemaan ennen kuin oli Santun vuoro, nyt ensimmäistä kertaa parin vuoden näyttelytauon jälkeen. Villikset arvosteli Cindy Pettersson Ruotsista. Santun tulos oli VAL eri/1, PU 2. Ihan mukava kehään paluu siis.
Parin tunnin kuluttua koitti sitten päivän viimeinen osuus, Jennyn ja Pyryn JH-kilpailu. 14-17 -vuotiaiden sarjassa oli 7 kilpailijaa ja tuomarin toimi Juha Putkonen. Kaikki kilpailijat pääsivät vaihtamaan koiria ja Jenny sai esitettäväkseen iloisen coton de tuléarin. Kisa sujui kaikkiaan mallikkaasti ja Jenny valittiin ikäsarjan parhaaksi! Jälleen piti jäädä odottelemaan päivän parhaan valintaa isossa kehässä. PP-kisassa vastassa oli Simosen Janina walesinspringerin kanssa. Hieman yllättäen kisassa ei enää vaihdettu koiria, vaan tehtiin yksittäisliikkeenä T ja juostiin pari kierrosta yhdessä ympäri. Tämä oli tytöille pienoinen pettymys, sillä tuntien odotuksen jälkeen kisa oli kovin lyhyt. Janina vei tällä kertaa voiton, joten Jennyn tulos JH 1/2.


Santtu  Santtu

Vikke  Pyry

Jenny ja Pyry pp2


10.5. Äitienpäivän Match Show Rovaniemellä
SuKoKa ry:n Lapin alaosasto (Suomen Koirankasvattajat) järjesti nyt toistamiseen äitienpäivämätsärin Rovaniemen Ounaspaviljongilla. Tuomareina toimivat torniolaiset Raili ja Erkki Rantavuoti, kennel Love-Dane's. Sukokan tyylillä mätsärissä kilpaillaan roturyhmittäin ja kaikki alle vuoden ikäiset pennut yhdessä. Kustakin ryhmästä sijoitetaan neljä parasta. Jenny osallistui junnuihin Candyn kanssa, muttei sijoittunut 4 joukkoon. Santtu toimi junnukoirana Jennyn kaverille Katriinalle, mutta hekään eivät sijoittuneet. Toto pääsi neljännelle sijalle toimien Kauppilan Emman kisakumppanina.
Menestystä tuli kuitenkin pian, sillä nyt lähes 9kk:n ikäinen australianterrieri Vikke otti pennuissa punaisen nauhan. Se selvisi kierros kierrokselta jatkoon ja palkittiin lopulta BIS-pentuna lähes 30 osallistujan joukosta!
Myös Justuksella meni loistavasti, sillä kasiryhmästä tuli voitto. BIS-kehässä Justus ei kuitenkaan sijoittunut.

Vikke BIS-pentu


Justus RYP 1


3.5. Oulainen ryhmis osa5/osa6 & 8

Justus pyörähti kehässä kesäkauden ensimmäisessä ulkonäyttelyssä Oulaisissa. Sää suosi ja urheilukentällä oli loistavasti tilaa. Welssiläiset arvosteli Leils Kärkäs. Justukselle junioriluokasta tulos eh/1, mihin olemme kyllä tyytyväisiä. Päivän kruunasi Justuksen velipuolen Lukaksen (Twitters Big Cadet Blue) PU2-sijoitus ja toinen serti. Onnittelut vielä Lukaksen perheelle!

Justus


Justus


2.4. Tottelevaisuuskoulutus Rovaniemellä
Jutta ja Justus osallistuivat tottelevaisuuskoulutusviikonloppuun Rovaniemellä. RKK:n järjestämässä tilaisuudessa vierailevana kouluttajana toimi tokotuomari Marja-Leena Hituri. Koulutukseen kuului luento sekä puolisen tuntia koirakkokohtaista opetusta. Lisäksi pääsi seuraamaan muiden, eritasoisten koirakkojen tyäskentelyä. Justuksen kanssa on tähän mennessä tokoiltu ihan kotosalla ja häiriöittä. Missään koulutusryhmässä emme ole käyneet. Tämän kyllä huomasi yksityiopetuksemme alussa, sillä Justuksen ajatus oli ihan muualla, eikä työn alla olleesta seuraamisesta tullut oikein mitään. Vähitellen harjoitukset alkoivat sujua ja saimme hyviä neuvoja ja kannustusta toko-uramme jatkoa ajatellen. Lähes suoraan koulutuksesta pitikin hypätä junaan kohti Oulua. Alla on kuva Justuksen junamatkan kulusta.

Justus junassa


25.4. Vaasa KV

Kävimme lauantaina Vaasan kansainvälisessä näyttelyssä. Kehässä oli keskarivillis Nuca (Betty's mail Merlin) ja pk mäyräkoira Ruuti (Tulisalon Rudolf). Jenny osallistui Nucan kanssa junior handlerin sm-osakilpailuun. Päivä venyi pitkäksi, sillä villakoirat alkoivat heti aamulla, kun taas jh-kisa ja mäyräkoirakehä käynnistyivät vasta kahden jälkeen. Nucan tulos oli tänään AVO eri/1 ja hyvä arvostelu. Ruutille tulos puolestaan KÄY eri/2. Jh-tuomarina oli tanskalainen Tomas Rohlin ja kilpailijoita vanhempmassa ikäryhmässä 26. Jennyllä ja Nucalla tuli sähläystä pöydällä, joten menestystä ei tästä kisasta irronnut.

Nuca kehässä
Nuca PU-kehässä

JH-kilpa meneillään
Jenny ja Nuca Junior Handler -kilpailussa


10.4 Match Show Rovaniemellä
Rovaniemen käyttökoirat ry järjesti mätsärin tällä kertaa pitkäperjantaina. Osallistuimme "junnuihin" ja "sennuihin". Jennyn kaveri Katriina osallistui ensimmäiseen JH-kisaansa Santun kanssa vartin pikakurssin jälkeen. Hyvinhän se meni, tulokset näet alla.

Jenny ja Candy
Jenny ja Cady JH 3 (11 osallistujaa)

Kaksu ja Santtu
Katriina ja Santtu JH 5

Vikke
Vikke pentujen sinisten 2.

Jutta ja Santtu
Jutta ja Santtu SH 3 (10 osallistujaa)


22.3 Match Show Rovaniemellä
Jenny kävi treenailemassa RKK:n mätsärissä. Tuomareina toimivat Maria Koskinen (Kennel Sagaberran) ja Inga Savukoski. Junior handlerin vanhempien ikäsarjassa oli 7 kilpailijaa ja Jenny sijoittui toiseksi. Myös australianterrieri Vikke kävi Jennyn kanssa harjoittelemassa kehäkäyttäytymistä. Pentuja oli kolmisenkymmentä ja Viken sijoitus oli sinisten kolmas.


15.3 Tampere KV

Kävimme Tampereen inttinäyttelyssä perinteistämme poiketen vain yhden päivän reissulla. Lähdimme lauantai-iltana junalla ja palasimme seuraavana iltana takaisin pohjoiseen. Kokoonpano oli seuraava: Jenny, Jutta, Justus ja jh-koirana ess Milla. Näyttelypäivä alkoi tuntikausien odottelulla, sillä juna oli perillä ennen kuutta, näyttelypaikka aukesi 7.30 ja ensimmäinen kehä alkoi vasta puolilta päivin. Justus viihtyi kyllä hyvin rautatieasemalla jututtamalla paikallisia laitapuolen kulkijoita...
Vihdoin toiminta alkoi osaltamme walesinspringereillä. Junnu-uroksissa Justus ja velipoika Rudi esiintyivät kahdestaan. Tuomarina toimi tanskalainen Helle Dan Pålsson. Justus sai toistamiseen laatuarvioksi hyvä. Arvosteluun voit tutustua täällä. Rudi sai tuloksen eh/1. Samanaikaisesti Jutan pyöriessä kehässä Twitters-koirien kanssa, pääsi myös junior handler SM-osakilpailu käyntiin. Kilpailun arvosteli Tuula Savolainen ja 14-17 -vuotiaiden ryhmään oli ilmoittautunut 64 kisaajaa. Jenny oli Millan kanssa ensimmäisessä ryhmässä ja tuli poimituksi jatkoon. Parin tunnin kuluttua kaikki jatkoon päässeet, yhteensä 17, olivat selvillä. Jennylle ja Millalle ei hyvästä suorituksesta huolimatta tullut sijoitusta.
Oli jo liian myöhäistä ehtiä iltapäivän junaan, joten päätimme jäädä "loppuun asti" ja lähteä vasta kuuden junalla. Pääsimme esittämään mukavia cockerspanielityttösiä isoon kehään Isbahan's -kennelin kasvattajryhmässä. Kiitos kaikille tutuille mukavasta näyttelypäivästä.

Justus

Jenny ja Milla


4.3 Candyn syntymäpäivä
Candy on saavuttanut "aikuisiän" täyttäen kaksi vuotta. Pentumaiset kolttoset ovat jo taaksejäänyttä aikaa ja laumamme pomo keskittyy ruokaan, minkä ikävä kyllä huomaa myös keskivartalolta. Iloinen pikku palleroisemme nauttii lokoisasta kotikoiran elämästään ja palaa mahdollisesti myöhemmin kilpakentille.

Candy


27.2 Justuksen syntymäpäivä
Justus pentuesisaruksineen täyttää vuoden. Tästä se aikuistuminen alkaa! Poika on jo vakiinnuttanut jalannostamisen osaksi lenkkeilyä, tosin merkkailusta ei ole vielä kyse... Alla kuvia syntymäpäivän lumisista leikeistä.

Justus

Justus

Justus


22.2 Match Show Rovaniemellä
Jenny kävi mätsäilemässä Santun ja Justuksen kanssa Rovaniemen käyttökoirien mätsärissä. Justus pääsi nyt viimeisen kerran pentuihin ja Santtu ensimmäistä kertaa veteraaneihin kriittisten ikärajojen ollessa 1 ja 7 vuotta. Justuksella oli alkuun liikaa virtaa ja innokkuutta, mutta esiintyminen parani loppua kohden. Tuloksena Justukselle sinisten pentujen neljäs sija.
Santtu oli myös innoissaan päästessään pitkästä aikaa kehään, mikä on kylläkin Santun kohdalla ainoastaan suoritusta parantava asia. Santtu sijoittuikin veteraanien kolmanneksi. Junior handler -kilpailuun Jenny osallistui lainakoiralla, joka oli tällä kertaa valkoinen ruotsinhirvikoira Jane. Kilpailu ei mennyt kaikilta osiltaan aivan putkeen, mutta voitto tuli kuitenkin!
Alla kotipihalla näpsätyt kuvat Justuksesta ja Santusta match show:n jälkeen.

Justus

Santtu


19.2 Toton syntymäpäivä
Toto täyttää 12 vuotta. Se on hieman rauhoittunut kastraation jälkeen, mutta haluaa edelleen osallistua kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Toto on eläinlaumassamme poikien kunkku, mutta Candy-prinsessan pomoteltavissa.
Alla pari tuoretta kuvaa 12-vuotiaasta.

Toto  Toto


31.1 Raahe ryhmis 5, 6 ja 8

Jutta ja Justus pyörähtivät kahdestaan Raahessa ryhmänäyttelyssä. Welssit arvosteli Paula Rekiranta ja ilmoittautuneita oli näyttelyn kokoon ja sijaintiin nähden mukavat 16 koiraa. Justus esiintyi ainoana junioriuroksena saaden laatumaininnan hyvä. Suullisesti tuomari perusteli sinistä nauhaa suurinpiirtein näin: "Koira on ikään kuin kahdesta palasesta. Sillä todella hyvä uroksen pää, mutta runko on jäänyt kehityksessä jälkeen. Mutta onhan näin nuorella koiralla vielä aikaa." Kirjallisen arvostelun voi lukea täältä.
Olihan sininen nauha toki hienoinen pettymys, mutta näyttelypaikalla tapasi mukavasti tuttuja ja Justuksen velipuolikin oli paikalla. Twitters Big Cadet Blue eli "Lukas" kävi Jutan esittämänä kehässä tuloksella AVO eh/2. Alla vielä muutama kuva Justuksen kehäsuorituksesta.

Justus

Justus

Justus

Justus


10-11.1 Kajaani KV

Jutta ja Jenny matkasivat Kajaanin tamminäyttelyyn lauantaiaamuna mukanaan Candy ja Justus. Lauantain ainoa ohjelmanumero oli Jennyn ensimmäinen JH-kisa 14-17 -vuotiaiden ikäryhmässä. Kilpailun tuomaroi Juha Palosaari ja osallistujia oli 22. Jennyn ja Candyn suoritus oli tasaisen hyvä, muttei riittänyt tuloksiin kovatasoisessa kilpailussa.
Sunnuntaiaamu alkoi welssikehällä, jonka tuomari oli viimehetkellä vaihtunut. Juha Kareksen sijaan tuomarina toimi Laurent Pichard Sveitsistä. Justus käyttäytyi tällä kertaa moitteettomasti ja pokkasikin toisessa virallisessa esiintymisessään ensimmäinen ERI:nsä. Lisää ilon aihetta toi luokkavoitto kolmen junnu-uroksen joukosta. Paras uros -luokassa Justus poimittiin kahdeksan parhaan joukkoon ja "sijoitettiin" kuudenneksi. Palkintoja ei riittänyt sinne asti, joten lopullinen tulos oli JUN eri/1. Arvostelun voit lukea täältä.
Myöhemmin oli vuorossa junior handlerin SM-osakilpailu, jonka tuomarina toimi ex-junnu Titta Rusanen. Jenny sai kilpakoirakseen Millan, mikä taisikin olla hyvä valinta. Suoritus oli erinomainen ja Jenny selvisi kahdesta karsinnasta päässen 21 kilpailijasta aina 8 parhaan joukkoon. Alla kuva Jennystä ja Candysta lauantaina, sekä Jennystä ja Millasta sunnuntailta.

Jenny ja Candy  Jenny ja Milla