Uutiset 2012

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011

2.9. Helsinki KR

Helsingin kaikkien rotujen näyttelyssä tapahtui jotain, mitä ei ole nähty tällä vuosituhannella: Mervi-äiti vei oman koiran yksin näyttelyyn! Tämä sinällään erikoinen tilanne on päässyt syntymään, kun Jutta ja Jonna ovat esittäneet kaikki taloutemme koirat näyttelyissä siitä lähtien, kun ovat olleen noin kymmenvuotiaita. Myöhemmin Jenny on ollut tärkeä esittäjävahvistus. Mervi on toki pyörähtänäyt toisinaan kasvattajaluokassa sekä kerran tänä kesänä Honeyn hihnan päässä. Oman talouden ulkopuolisia koiria on tullut esitettyä useamminkin. Nyt kuitenkin Justus oli ihan keskenään mamman kanssa näyttelyssä, kun Jutta vietti samaan aikaan päivää Taekwon-Do -kilpailussa Tampereella. Jonna viettää nyt syksyään Missourin Springfieldissa ja Jenny Texasin Melissassa.
Päivä oli siis jännittävä ainakin kahdessa kaupungissa. Justus ei esittäjän-vaihdoksesta liikoja hätkähtänyt; tämän vuoden kahdeksas PU-1 napsahti rutiininomaisesti! Näyttelyn 17 walesia arvosteli ruotsalainen Ewa Nielsen. ROP-kehässä esittäjää mahtoi jo hiukan jännittää ja kaikki ennen näyttelypäivää opitut seisottamisen tärppivinkit unohtuivat. Ei VSP:sta tarvitse kuitenkaan häpeissään olla.
Samana iltana Jutta noutikin väsyneen koiran palkintoineen kotiin. Ja tarttuihan Taekwon-Do -kisoistakin kolme mitalia kaulaan neljästä mahdollisesta ;) Hyvin onnistunut viikonloppu siis.

Justus Helsinki KR
Justus Mervin esittämänä VSP Helsingissä


15.7. Kevätkesän kuvasatoa

Kevään ja alkukesän aikana kaikki koiramme ovat täyttäneet vuosia. Niinpä seikkailuissa ovat tästä lähtien mukana Santtu 11v, Candy 5v, Justus 4v ja Honey 3v. Viime aikoina on kierrelty paljon näyttelyissä. Justus on napannut hienoja PU-sijoituksia useista näyttelyistä ja on tällä hetkellä vuoden kolmanneksi menestynein näyttelykoira rodussaan. Honeylla ei ihan niin mallikkaasti ole mennyt näyttelyuran ensimmäisten hyvä -arvosanojen osuttua kohdalle. Jenny voitti Joensuussa Junior Handler SM-osakilpailun toukokuussa kilpailukoiranaan Honey. Toinen hieno voitto tuli Springerspanielit ry:n pääerikoisnäyttelyn mestaruudesta ainakoiralla. Justus on puolestaan kunnostautunut Henna Keräsen junnukoirana parin lunastaessa muiden muassa voiton Rovaniemen KV:ssa ja pari muuta hienoa sijoitusta.

Justukselle on syntynyt toukokuun puolivälissä pentue Breuddwyd-kenneliin. Yhdeksän pientä palleroista ovatkin näinä päivinä siirtymässä uusiin koteihinsa.

Kevään aikana Jutta nimitettiin Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin nuorisovastaavaksi. Jenny ja Jonna ovat lähdössä kumpikin vaihto-oppilaiksi Yhdysvaltoihin. Jonna viipyy vain syyslukukauden, Jenny koko vuoden.

Seuraavassa muutama kuva menneistä tapahtumista. Lisää tarinoita ja kuvia tulee kunhan ehditään.

Justus RYP-4 Oulussa
Justus RYP-4 Oulussa

Justus ROP Oulussa
Justus ROP Oulussa

Henna & Justus JH-1 Rovaniemellä
Henna & Justus JH-1 Rovaniemellä

Justus VSP Tuuri KR
Justus VSP Tuuri KR

Jenny & Terry JH 1
Jenny & Terry JH 1 Springerspanielit ry:n päänäyttelyssä


16.2. Justus silmätarkastuksessa

Justuksen silmät tarkastettiin Oulussa eläinlääkäriasema Akuutin Kaisa Wickströmin toimesta, sillä edellisestä tarkastuksesta oli kulunut kaksi vuotta. Näköön vaikuttavia sairauksia ei löytynyt. Yllätyksenä lomakkeelle merkittiin kuitenki yksi dignoosi; lievä distichiasis. Tämä tarkoittaa varsinaisen ripsirivin sisäpuolella kasvavia karvoja, jotka voivat vaikeissa muodoissa häiritä koiraa hankaamalla sarveiskalvoa. Justuksella toisessa yläluomessa nähtiin kaksi ylimääristä ripseä, toisessa yksi. Kyseiset karvat osoittavat silmästä pois päin ja ovat lyhyitä ja pehmeitä, eli eivät aiheuta oireita. Vaivaa pidetään perinnöllisenä, sillä sitä esiintyy vaihtelevasti roduittain. Periytymismekanismi on kuitenkin vielä tuntematon.


21-22.1. Turku KV

Turun kansainvälisessä näyttelyssä käytiin lauantaina Junior Handlerin SM-osakilpailu. Jenny osallistui tähänkin kisaan Rudin kanssa. Kilpailijoita oli 14-17 -vuotiaiden ikäryhmässä huimat 65. Tuomarina toimi norjalainen Age Gjentes ja hän teki rivakkaa, mutta tarkkaa työtä. Alussa jokaisesta ryhmästä pääsi muutama koirakko jatkoon, niin myös Jenny ja Rudi. Tämän jälkeen kilpailijoista karsittiin 10 parasta, jotka pääsivät vaihtamaan koiria. Jenny sai vaihdossa iloisen portugalinvesikoiran. Suoritus ei tällä kertaa riittänyt sijoituksille asti, mutta hyvää kokemusta tuli jälleen.

Jenny ja Rudi JH:ssa
Jenny & Rudi

Jenny ja Mervi, sekä Rudi emäntineen viettivät yön Twitters-kasvattaja Gundan luona Taalintehtaalla. Jutta ja Justus matkustivat Turkuun sunnuntaiksi yöjunalla. Walesinspringereitä oli ilmoitettu 41, mutta tuomarin vaihduttua kahteen kertaan oli luonnollisesti muutama poisjäänti. Tuomari oli lopulta Ruotsista suomalaistunut Bo Skalin. Justus kilpaili tällä kertaa käyttöluokassa, sillä Jenny esitti Rudia valioissa ja tästä on välillä tullut ongelmia Justuksen vinkuessa Jennyn perään. Käyttöluokassa oli paikalla 4 urosta. Justus sai erinomaisen ja voitti luokan kera SA:n. Rudi puolestaan oli valioissa toinen myöskin SA:lla. Parhaan uroksen valintaan päätyi 9 urosta. Rudi tippui viimeisenä sijoituksilta ja Justus oli mukavasti neljäs. Arvostelu löytyy jälleen täältä.

Justus KÄY eri1 SA PU4
Justus PU-4

Nartuissa Jutta esitti urostemme yli 10-vuotiaan emän Siirin, joka oli ROP-veteraani. Esitimme myös kasvattajaryhmän, joka tuli kilpailussa toiseksi ja sai kunniapalkinnon. Siiriä ei viety tällä kertaa isoon kehään, sillä esiintymisinto ei ollut huipussaan. Kaikki siis pääsivät järkevään aikaan kotimatkalle näyttelypaikalla nautitun piknik-lounaan jälkeen.

Justus paluumatkalla
Justus junassa paluumatkalla


15.1. Lahti ryhmänäyttely FCI 1&2

Jenny kävi junnuilemassa Lahden ryhmänäyttelyssä kisakoiranaan Justuksen veli Rudi. JH-kilpailijoita oli ikäryhmässä 22 ja tuomarina toimi Kristiina Niemelä. Kilpailu sujui pääpiirteittäin hyvin ja tästä palkinnoksi toinen sija! Kameraa ei tällä kertaa ollut mukana.