Näyttelyharrastuksemme

Näyttelyt ovat olleet koko perheemme harrastus jo hyvin pitkään, vaikka harvemmin olemmekaan liikkeellä täydellä miehityksellä. Rovaniemi ei ole näyttelyitä ajatellen sijainniltaan kaikkein ihanteellisin asuipaikka. Reissuista on siksi tullut yleensä hyvin pitkiä ja kalliita, mutta sitäkin mielenkiintoisempia.
Omien koirien näyttelyissä kuljettamisen lisäksi mukana kulkee "lainakoiria". Kun omilla koirilla alkavat tittelit olla kasassa, on mukava ottaa reissuille mukaan tuttavien koiria. Näin pääsee rehellisesti jännittämään sertien jaon yhteydessä ja tietenkin tutustumaan uusiin rotuihin ja koirayksilöihin. Junior handler -kilpailut ovat myös olleet kaikille tytöille tärkeä harrastus. Jutta ja Jonna kilpailivat melko aktiivisesti täydet kahdeksan vuotta, mutta nykyään tämä syy reissaamiseen on enää vain Jennyllä käytössä. Nyt kulkeminen olisi toki helpompaa, kun perheessä löytyy useampi ajokortillinen henkilö.

Matkat
Jutta ja Jonna pääsivä ensimmäisiä kertoja keskenään näyttelyreissuille yläasteikäisinä. Mukana kulki tietenkin vaihteleva märä kavereita sekä koiria. Ajokortittomina lappilaisina otettiin kulkuneuvoksi juna, ellei tuttavalla ollut tarjota autokyytiä. Näyttelypaikat eivät valitettavasti useinkaan sijaitse rautatieaseman tuntumassa, joten lisäajoneuvoiksi tuli otettua milloin taksia ja bussia, milloin jopa kävelty muutama kilometri.

Usein tehtiin yksipäiväisiä visiittejä, jolloin yöt vietettiin junassa. Kaksipäiväisten matkojen aikana tuli kokeiltua jos jonkinlaista majoitusta aina kaverin kodista asuntovaunuun ja hotelliin. Ruokailu hoitui lähes aina helposti hampurilaisbaarien ja take-away -ruokapaikkojen avulla. Hankaluuksiakin on koettu usein, yleensä kiireen ja suuren tavaramäärän yhdistyessä. Monesti olemme toivoneet omaa kuljettajaa raahatessamme reppuja, trimmipöytää, häkkejä, telttaa ym. pitkin kaupunkien katuja koiralauman vetäessä edellä :P Olemme varmasti olleet mieleenpainuva näky.

Reissukaverit
Tiia + koirat Kevin, Wanda, Neala, Liana
Janika + koirat Milla, Ninni, Kasper
Janika ja Ninni

Janina + koira Mette

Reissukoirat
Nuca -keskarivillis (FI mva Betty's Mail Merlin)
Nuca

Sissi -jenkki (Little Life Truly n'Dreamy)
Sissi

Johku & Siiri -cairnit (Polar Paw Ailu & FI mva Polar Paw Aile)

Väiski -wss (Doniol Off The Record)
Väiski

Aku -wss (FI mva Aku)
Aku

Vikke -aussi (Yläkitkan Vihtori)
Vikke

Pyry -tipsu
(C.I.B, FI, EE, LV, NO, SE, Pohj mva BALTV-06 LVV-07 Bendafeims Randy-Dandy)
Pyry

Ruuti -pk mäyris (FI & SE mva Tulisalon Rudolf)
Ruuti
>